Στην αποκάλυψη ενός τραγικού γεγονότος οδηγήθηκαν οι επιβάτες πτήσης από το Λονδίνο στη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς μία 73χρονη επιβάτισσα άφησε την τελευταία της πνοή δίχως να την καταλάβει κανείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες οι συνεπιβάτες της νόμιζαν πως κοιμόταν, καθώς η πτήση είχε καθυστέρηση και σκέφτηκαν πως η ηλικιωμένη χρειαζόταν ξεκούραση.

Εκτιμάται πως υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της πτήσης

Μετά την προσγείωση του αεροπλάνου την προσέγγισαν μέλη του πληρώματος

Αλλά αφού η πτήση προσγειώθηκε στη νότια Γαλλία σχεδόν με δύο ώρες καθυστέρηση, με την γυναίκα να μην σηκώνεται από την θέση της, τα μέλη της καμπίνας έσπευσαν στο μέρος της.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να την επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ανέφερε το Connexion France.

Εκτιμάται ότι έπαθε καρδιακή προσβολή κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η εθνικότητα της ηλικιωμένης δεν είναι γνωστή, ούτε και εάν ταξίδευε μόνη της.

Η πολιτική των αεροπορικών εταιρειών

Εκπρόσωπος της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας είπε στο Insider: «Δυστυχώς, μία πελάτισσα πέθανε σε πτήση από το Χίθροου του Λονδίνου στη Νίκαια. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Οι θάνατοι κατά τη διάρκεια πτήσεων είναι σπάνιοι αλλά όχι ασυνήθιστοι.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τις δικές τους πολιτικές για την αντιμετώπιση των αποθανόντων επιβατών. Μια πρώην αεροσυνοδός είπε στο Insider ότι το άτομο συχνά δένεται στο κάθισμά του και καλύπτεται από μια κουβέρτα μέχρι να προσγειωθεί η πτήση.

Επίσης επειδή το πλήρωμα της καμπίνας δεν είναι επαγγελματίες υγείας, δεν μπορούν νομίμως να ανακοινώσουν κάποιον νεκρό.