Για άγνοια κάνει λόγο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σχετικά με την χθεσινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με το ψευδοκράτος στην Κύπρο, το οποίο αποκάλεσε «κρατίδιο», σηκώνοντας όπως ήταν αναμενόμενο «θύελλα» αντιδράσεων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κασσελάκης λίγες ώρες μετά την ατυχή δήλωσή του προέβη σε ανάρτηση στο X όπου κάνει λόγο για λεκτικό λάθος λόγω «κούρασης και αϋπνίας» καθώς βρίσκεται σε περιοδεία.

«Αν είναι να μιλήσουμε για κούραση να υπενθυμίσω…»

Ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας σήμερα στο OPEN κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς πολύ περισσότερο ως άγνοια για σημαντικά ζητήματα, παρά για λεκτικό λάθος.

«Κατανοώ πως ο καθένας μπορεί να κάνει ένα λεκτικό λάθος. Πολύ φοβάμαι πως η χτεσινή δήλωση δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά αυτό που θα λέγαμε άγνοια. Αν είναι να μιλήσουμε για κούραση να υπενθυμίσω πως υπάρχουν κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία τρέχουν σε προεκλογικό αγώνα εδώ και ενάμιση χρόνο» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια άποψη έχει και η Έφη Αχτσιόγλου η οποία είπε πως η δήλωση του συνυποψηφίου της «αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής».

«Διαφοροποιήσεις πάντα υπάρχουν σε κόμματα»

Ερωτώμενος για την περίπτωση εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη και το δικό του μέλλον στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε πως ό,τι και να γίνει θα παραμείνει και θα υπηρετήσει το κόμμα.

«Το αποτέλεσμα είναι ακόμα ανοιχτό. Μιλάμε για 13.000 ψήφους διαφορά. Με τις μετακινήσεις που γίνονται κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Το πιστεύω πραγματικά, έχουν γίνει και μεγαλύτερες ανατροπές. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που υπηρετώ αυτό το χώρο εδώ και 20 χρόνια. Θα μείνω και θα υπηρετήσω το χώρο με όποια δυσκολία και αν υπάρχει, όποια διαφωνία και αν έχω. Διαφοροποιήσεις πάντα υπάρχουν σε κόμματα».

«Ανορθόδοξο μέσα σε τρεις μήνες να διεκδικείς την προεδρία»

Στην ερώτηση για το εάν θεωρεί πως ο κ. Κασσελάκης είναι Αριστερός είπε: «είναι ένας άνθρωπος που λέει πως στηρίζει το πρόγραμμα της Αριστεράς. Δεν μπορώ να δίνω πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι που έλεγαν τι καλός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως ο Τραμπ είναι καλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα και αλλάξανε γνώμη. Εγώ θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κερδίσει και ανθρώπους που θα αλλάξουν γνώμη. Θεωρώ πως είναι κάπως ανορθόδοξο μέσα σε τρεις μήνες να διεκδικείς την προεδρία».

«Ο Παύλος Πολάκης πρώτος και καλύτερος κάνει λόγο για υπονομευτές»

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα με το δήθεν sms της Έφης Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα και δήλωσε πως την πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και έκανε λόγο για έναν «αδιανόητο πόλεμο λάσπης» προς το πρόσωπό της, καθώς πολλοί την κατηγορούν πως ήταν από τους ανθρώπους που έχουν υπονομεύσει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Κασσελάκης και εδώ έχει ακολουθήσει διάφορα κύματα. Βγαίνει στο Συνέδριο και λέει ‘ήμουν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στις δύο εκλογές και είδα ποιοι τον στήριξαν και ποιοι όχι’. Αν το λες αυτό έχεις μια ευθύνη να κατονομάσεις. Όταν ρωτήθηκε ζωντανά η απάντηση ήταν ‘δεν ξέρω, είμαι λίγους μήνες στην Ελλάδα’. Μετά απάντησε πως πιστεύει την Έφη Αχτσιόγλου πως δεν υπάρχει τέτοιο sms. Μέσα σε 20 μέρες έχουμε 3 διαφορετικές απαντήσεις. Υπάρχουν όμως στελέχη στο επιτελείο του τα οποία συνεχίζουν να διακινούν αυτό σενάριο. Ο Παύλος Πολάκης πρώτος και καλύτερος κάνει λόγο για υπονομευτές».