Πυρά κατά του έτερου διεκδικητή της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε και σήμερα, μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης, η Έφη Αχτσιόγλου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – υπό «δύο προϋποθέσεις».

Η κα Αχτσιόγλου, αφού σχολίασε ξανά το ολίσθημα Κασελάκη, που αποκάλεσε «κρατίδιο δικό τους» το ψευδοκράτος, άφησε αιχμές για τη σύμπλευσή του με τον Παύλο Πολάκη, που «είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική», λέγοντας μάλιστα ότι «αυτός είναι ένας κατήφορος». Παράλληλα, ανέφερε με έμφαση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει κοινοβουλευτική παρουσία.

«Ενότητα θα υπάρξει με δύο προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συμπεριφορών»

Ειδικότερα, η κ. Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον Σκάι, επανέλαβε: «Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση ότι τα κατεχόμενα είναι κρατίδιο των Τούρκων, είναι σοβαρό ατόπημα. Τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε».

Σε ερώτηση εάν η τοποθέτησή του δείχνει άγνοια, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όμως πρόσθεσε ότι η χτεσινή τοποθέτησή του «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

«Να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα του ρόλου»

«Την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου. Ο ή η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως γνώση, πολιτικό σχέδιο και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία, στοιχεία αναγκαία αυτά για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι» είπε, χαρακτηριστικά.

Σχολίασε ακόμη ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει υποστηρίξει μια σειρά από συνθήματα, αναγκαία μεν, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα, πρέπει να ερχόμαστε και στην ουσία».

«Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας  ο Τσίπρας»

Για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με όσα καταλογίζουν στην ίδια ότι τον υπονόμευσε, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι πρόκειται για μείζον θέμα που τελικά ακουμπά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

«Επέλεξε μια στάση σιωπής ο Αλέξης Τσίπρα και είναι συνεπής σε αυτή, όποια παρέμβαση κι αν έκανε θα ήταν επικαθοριστική στη εκλογική διαδικασία. Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας» είπε και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι ο σεβασμός στη θέση να είναι ουδέτερος».

«Αυτός είναι ένας κατήφορος»

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί μια νικηφόρα πορεία για την παράταξη και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σημαντικό να ασκεί μαχητική αντιπολίτευση και στη Βουλή.

Σε ερώτηση αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος κι αν η ίδια σε περίπτωση που κερδίσει θα συναντηθεί με τον κ. Κασσελάκη απάντησε: «Τη Δευτέρα θα συναντήσω όλους αν εκλεγώ, η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη, είναι αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε κυβερνητική δυνατότητα».

Πρόσθεσε ότι «ενότητα θα υπάρξει με δύο προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συμπεριφορών».

Σε ερώτηση αν τέτοιες συμπεριφορές εκπορεύονται από τον κ. Κασσελάκη απάντησε «όχι από τον κ. Κασσελάκη, αλλά ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό του ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική. Αυτός είναι ένας κατήφορος, όλοι έχουμε μνήμη των εμπρηστικών τοποθετήσεών του» όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει καλέσει τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές.

Δείτε τη συνέντευξη