Τραγικό θάνατο βρήκε ένα αγοράκι μόλις ενός έτους σε βρεφικό σταθμό στη Νέα Υόρκη, όταν εισέπνευσε φαιντανύλη που ήταν κρυμμένη κάτω από ένα στρώμα στον οποίο κοιμούνταν τα παιδιά.

Ο Νίκολας Ντομινίτσι, ο οποίος βρισκόταν στον παιδικό σταθμό μόλις μια εβδομάδα, πέθανε πιθανότατα από υπερβολική δόση ναρκωτικών την Παρασκευή.

Τρία ακόμα παιδάκια, ηλικίας από οκτώ μηνών έως δύο ετών, χρειάστηκε να νοσηλευτούν έπειτα από έκθεσή τους στο ισχυρό ναρκωτικό.

Ο μικρός Νίκολας / Πηγή: Facebook

Όπως αναφέρει το BBC, τους χορηγήθηκε Narcan για την αναστροφή της υπερβολικής δόσης.

Βρέθηκαν ναρκωτικά που θα σκότωναν 500.000 ανθρώπους

Κατά τη διάρκεια έρευνας στον βρεφικό σταθμό βρέθηκε ένα κιλό φαιντανύλης και τρεις πρέσες για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Η αστυνομία λέει ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στον παιδικό σταθμό θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει 500.000 ανθρώπους.

Το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης και τα τηλεφωνικά αρχεία δείχνουν ότι η ιδιοκτήτρια του βρεφικού όταν βρήκε τα παιδιά άρρωστα και τον μικρό Νίκολας νεκρό, και πριν καλέσει το 911, τηλεφώνησε στον σύζυγό της. Εκείνος έσπευσε στον σταθμό και άρχισε να προσπαθεί να ξεφορτωθεί ενοχοποιητικά στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Τα παιδιά έπρεπε να είναι ασφαλή, όχι περιτριγυρισμένα από ναρκωτικά»

«Εκτιμούμε ότι οι κατηγορούμενοι δηλητηρίασαν τέσσερα βρέφη και σκότωσαν ένα από αυτά διότι λειτουργούσαν επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών από τον βρεφονηπιακό σταθμό», επεσήμανε χθες Τρίτη ο εισαγγελέας του Μανχάταν Ντέμιεν Ουίλιαμς.

Ο μικρός Νίκολας Ντομινίτσι που πέθανε από φαιντανύλη

«Ένας βρεφονηπιακός σταθμός είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά θα πρέπει να είναι ασφαλή, όχι περιτριγυρισμένα από ένα ναρκωτικό που μπορεί να τα σκοτώσει ακαριαία» πρόσθεσε.

Τι είναι η φαιντανύλη

Η φαιντανύλη είναι οπιοειδές, 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη και συχνά κατηγορείται για την άνοδο των θανάτων από ναρκωτικά στις ΗΠΑ.

Το 2010 λιγότεροι από 40.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική χρήση ναρκωτικών στις ΗΠΑ, με λιγότερο από το 10% αυτών των θανάτων να συνδέεται με τη φαιντανύλη.

Το 2021 περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υπερβολική δόση ναρκωτικών, το 66% εξ αυτών λόγω της φαιντανύλης.