Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (19/9) στο Μαρκόπουλο.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο οχήματα και από τη σφοδρή σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο 50χρονος οδηγός του ενός οχήματος, ενώ νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος ο 43χρονος συνοδηγός, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Τρομακτική εικόνα με τα δύο αυτοκίνητα που συγκρούστηκαν στο Πόρτο Ράφτη / Πηγή εικόνας irafina.gr

Επίσης, δύο γυναίκες που επέβαιναν στο άλλο όχημα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται επίσης στον «Ευαγγελισμό».

Πώς έγινε το τροχαίο

Το τροχαίο σημειώθηκε στο 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, στο Μαρκόπουλο λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης και όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας από τύχη δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Στο βίντεο διακρίνεται το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο δυστύχημα να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα την ώρα που διασχίζουν τον δρόμο,  από «τυφλό» σημείο, όπου δεν υπάρχει διάβαση ή πεζοφάναρο αλλά και ο φωτισμός είναι κακός μία γυναίκα με το παιδί της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο το αυτοκίνητο περνάει «ξυστά» και δεν παρασύρει για δευτερόλεπτα τη μητέρα και το παιδί. Ο οδηγός φαίνεται να βλέπει τους πεζούς την τελευταία στιγμή και για να τους αποφύγει στρίβει το τιμόνι. Το όχημα πέρασε από διαχωριστικό διάζωμα και συγκρούστηκε με άλλο διερχόμενο.

Ακούγεται ένα «στρίγκλισμα» των φρένων και κλάσματα του δευτερολέπτου μετά ο ήχος μιας σφοδρής σύγκρουσης με άλλο όχημα.

Η προανάκριση για το τροχαίο δυστύχημα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τροχαία Νοτιοανατολικής Αττικής.Μετά τη σύγκρουση τα αυτοκίνητα πήραν φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση οκτώ πυροσβεστών με τέσσερα οχήματα για την κατάσβεσή της.

Λόγω του τροχαίου είχε διακοπεί για περίπου μία ώρα η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη, στο ρεύμα προς Πόρτο Ράφτη.