Σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγο μετά από το φονικό τροχαίο της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε πέντε μέλη της.

Στο βίντεο φαίνεται να έχει τυλιχθεί στις φλόγες τόσο το λεωφορείο τη ελληνικής αποστολής, όσο και το φορτηγό με το οποίο συγκρούστηκε, τα οποία έχουν καεί ολοσχερώς.

Χθες στην ιστοσελίδα “The Libya Update” δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής -16 εκ των οποίων ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- να ενημερώνονται στην πίστα του αεροδρομίου πριν  επιβιβαστούν στο μοιραίο λεωφορείο για να ξεκινήσουν την αποστολή έρευνας και διάσωσης στη πλημμυρισμένη Λιβύη.

Μια αποστολή που δεν ολοκληρώθηκε καθώς λίγη ώρα μετά ενεπλάκησαν στο τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα.

Η αποστολή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

«Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας» έγραφε σε άρθρο του ο ιστότοπος “The Libya Update”.

Σε επόμενη ανάρτησή του, το ΜΜΕ από τη Λιβύη δημοσίευσε το βίντεο με το φλεγόμενο λεωφορείο της ελληνικής αποστολής, λίγο μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό.