Άσχημη τροπή είχε ο καβγάς δύο αντρών το μεσημέρι της Δευτέρας (18/9) μπροστά στον καταρράκτη της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών, έξω από τη Λαμία.

Ο διαπληκτισμός έγινε μεταξύ ενός 80χρονου και ενός Ρομά. Σύμφωνα με το lamiareport, ο ηλικιωμένος κάποια στιγμή πάνω στην ένταση πήρε την καραμπίνα του από το αγροτικό όχημά του και άρχισε να πυροβολεί.

Πυροβόλησε και του έσκασε το λάστιχο

Οι δύο άνδρες είχαν οικονομικής φύσεως διαφορές, αφού ο ηλικιωμένος είχε δώσει δύο τενεκέδες λάδι στον Ρομά τους οποίους ο τελευταίος δεν πλήρωσε. Όταν τον ξαναείδε, οι τόνοι ανέβηκαν  και πάνω στην ένταση που δημιουργήθηκε ο 80χρονος πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε το ένα λάστιχο του φορτηγού του Ρομά.

Στο κέντρο της Αστυνομίας σήμανε συναγερμός και δόθηκε άμεσα εντολή να κινητοποιηθούν οι Σταθμοί του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας που έχουν έδρα δίπλα στις πηγές, οι οποίοι και ακινητοποίησαν μέσα σε λίγα λεπτά το αγροτικό του δράστη.

Συγχρόνως στο σημείο έσπευσαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας. Το όπλο κατασχέθηκε και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Άγρια συμπλοκή 40 ατόμων στο κέντρο

Σκηνές άγριας δύσης εκτυλίχθηκαν και πάλι πριν τέσσερις ημέρες στο κέντρο της Λαμίας, μεταξύ περίπου 40 ατόμων, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής (15/9), όταν νεαρά άτομα ηλικίας 15 με 20 ετών συνεπλάκησαν βιαίως με λοστάρια και καδρόνια.

«Το έναν τον είχαν βάλει στο έδαφος και τον χτυπούσαν με κλωτσιές, μπουνιές και αντικείμενα που είχαν στα χέρια τους. Με το που έφτασε η αστυνομία τράπηκαν σε φυγή οι περισσότεροι. Μόνο τρεις έμειναν για να δώσουν εξηγήσεις» δήλωσε στο lamianow.gr κάτοικος της περιοχής.

Όταν έφτασαν τα περιπολικά και οι ομάδες ΔΙΑΣ  οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους είχαν εξαφανιστεί στα γύρω στενά.

«Είχαμε ξανά επεισόδιο με νεαρούς, δύο ημέρες νωρίτερα. Με λιγότερα άτομα. Τότε δάρθηκαν με τα χέρια. Τώρα κρατούσαν λοστάρια και αντικείμενα» δήλωσε καταστηματάρχης της περιοχής.