Σε διευκρινίσεις εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ).

Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί ποιος ή ποια θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι θεωρούνται παλαιά μέλη

Παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.

Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.

Το email αποστολής είναι meli@syriza.gr και σε αυτό θα αποστείλουν τα εξής στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο

2. Πατρώνυμο

3. Έτος Γέννησης

4. E-mail

5. Κινητό Τηλέφωνο

ή

1. Ειδικός Εκλογικός Αριθμός

Στιγμιότυπο από τις εκλογές του πρώτου γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε το 44,91 (66.156 ψήφοι), ενώ η Έφη Αχτσιόγλου πήρε 53.292 ψήφους, δηλαδή το 36,18%. Κάτω από το 10% βρέθηκαν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας.

Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα και με ομόφωνη απόφαση, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι: «η ΚΕΦΕ προκηρύσσει επαναληπτική εκλογή για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μεταξύ των, με αλφαβητική σειρά: Αχτσιόγλου Έφη και Κασσελάκη Στέφανου».