Τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «επιτελικό κράτος», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σχολίασε δηκτικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας τον για «πολιτικό λαϊκισμό».

«Είναι σαφές στους πολίτες ότι το ‘επιτελικό’ κράτος της Νέας Δημοκρατίας δεν διαθέτει καμία διαχειριστική επάρκεια και απέτυχε να αναδιοργανώσει τις κρατικές δομές», σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη.

«Πολιτικός λαϊκισμός Μητσοτάκη»

Και τόνισε πως «ουδείς, συνεπώς, συμμερίζεται την αγωνία του πρωθυπουργού για το αν στηρίζει τους υπουργούς του ή πότε θα έρθει η ώρα του ανασχηματισμού».

«Η απόφασή του να υπαχθούν στην Πολιτική Προστασία η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, οι επιστημονικοί φορείς δηλαδή που ανέδειξαν τη γύμνια του εν λόγω Υπουργείου κατά τη διαχείριση των πυρκαγιών και των πλημμυρών, είναι αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων και του πολιτικού λαϊκισμού του κ. Μητσοτάκη», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Το επιτελικό κράτος λειτούργησε», λέει ο Μητσοτάκης

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός, στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, επέμεινε πως «λειτούργησε το επιτελικό κράτος» αφού, όπως είπε, «λειτούργησε συντονιστικό κέντρο στη Θεσσαλία, γινόντουσαν συσκέψεις δύο φορές την ημέρα».

Ανέφερε χαρακτηριστικά, μάλιστα, πως «το νερό που έπεσε στη Θεσσαλία ήταν κάτι το πρωτοφανές», προσθέτοντας πως «αν νομίζουν (σ.σ. τα κόμματα της αντιπολίτευσης) ότι οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει, είναι βαθιά νυχτωμένοι».