Την «εντολή να προχωρήσουμε μαζί στη νέα αυτή περίοδο που ανοίγεται για το κόμμα μας και για την Αριστερά στη χώρα μας», ζητά ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δήλωση του ενόψει των αυριανών εκλογών, όπου «θα αναδείξουμε τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την αυριανή κυβέρνηση, τον/την αυριανό/αυριανή πρωθυπουργό». «Μετά τις 17 Σεπτέμβρη θα είμαστε παντού.  Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε», αναφέρει.

Στην εκτενή δήλωσή του, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι «η Αριστερά, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, άλλαξε την όψη των κοινωνιών» και πως μία σειρά από κατακτήσεις και μεταρρυθμίσεις για τη δημοκρατία, την κοινωνία, την οικονομία, την εργασία, τον πολιτισμό, φέρουν τη σφραγίδα της Αριστεράς.

«Με αυτές τις αξίες και τις ιδέες μας προσερχόμαστε αύριο στις κάλπες. Και θα ψηφίσουμε με αυτοπεποίθηση για να ανοίξουμε έναν νέο πολιτικό κύκλο για το κόμμα μας. Για να δώσουμε νέα ορμή και ενέργεια στις οργανώσεις και στα μέλη μας, νέα πνοή στις ιδέες μας, για να εκλέξουμε μια νέα ηγεσία συλλογική, ενωτική αλλά και τολμηρή», τονίζει.

«Παρά τα λάθη μας, εμείς είμαστε το νέο»

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει ότι «θα ψηφίσουμε όμως -και προπάντων- για να δώσουμε αξιοπρέπεια στους πολίτες αυτής της χώρας», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα του παλαιού συστήματος, μας οδήγησαν στη χρεοκοπία… ». «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο θεσμικό, οικονομικό και πολιτισμικό άλμα», τα οποία «δεν μπορεί να γίνουν χωρίς εμάς, χωρίς την επιστροφή ενός ανανεωμένου ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, χωρίς τη συλλογικότητα οδοδείκτη των αποφάσεών μας», υπογραμμίζει.

«Παρά τα λάθη μας, εμείς είμαστε το νέο», υποστηρίζει ο κ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας: «Υπερασπιζόμαστε την αριστερή μας ταυτότητα και επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο αλλαγών με πλειοψηφική δυναμική». Αναφέρει ότι «αύριο, θα ψηφίσουμε για μια ηγεσία που θα ξαναδώσει περηφάνια στην Αριστερά και στην κοινωνία», σημειώνοντας πως το όραμά του δεν είναι η «κανονικότητα» και ότι «τα κόμματα και οι χώρες που κάνουν ιστορικές τομές, είναι αυτά που κάνουν την υπέρβαση», παραπέμποντας επί παραδείγματι στη Σουηδία του κοινωνικού κράτους και τη Γαλλία της δημοκρατίας και των κοινωνικών κινημάτων και δικαιωμάτων. «Έχω ένα όραμα για μια κοινωνία που θα πάει μπροστά και που θα γίνει υπόδειγμα για την αναπτυξιακή της δυναμική, τους θεσμούς της, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική δικαιοσύνη», δηλώνει.

Όπως τονίζει, όραμά του είναι «ένας ΣΥΡΙΖΑ της αξιοπιστίας, της αυτοπεποίθησης, της συλλογικότητας». «Και μία κοινωνία με πολίτες που θα ζουν σε μία χώρα που αξίζει να ζει κανείς. Αυτό είναι το όραμά μου. Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος για την οποία αξίζει να δουλέψουμε», επισημαίνει.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον πολιτισμό, που «αποτελεί ταυτόχρονα ισχυρή δύναμη για την προώθηση μιας δίκαιης κοινωνίας, ενισχύει το συλλογικό πνεύμα και την κοινωνική ενσυναίσθηση».

Ο κ. Τσακαλώτος διατυπώνει τη δέσμευση προς τους πυρόπληκτους και τους πλημμυροπαθείς ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρεθεί μπροστά την επόμενη μέρα για να ανοικοδομήσει τις περιοχές που επλήγησαν, με σχέδιο και όραμα». «Να δημιουργήσουμε στα συντρίμμια του «επιτελικού κράτους» ένα αναπτυξιακό κράτος που στο επίκεντρό του θα βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του», προσθέτει.

«Ο πλούτος αυτής της χώρας είναι οι άνθρωποί της, ο πλούτος του κόμματός μας είναι τα μέλη και οι φίλοι του», υπογραμμίζει και καταλήγει: «Είμαστε εδώ, με δύναμη, περηφάνια και αυτοπεποίθηση για τις ιδέες μας, για ό,τι κάναμε μέχρι τώρα αλλά για και όλα όσα έρχονται».