Το μεξικανικό Κογκρέσο μοιάζει να έγινε αυτή την εβδομάδα σκηνικό φαρσοκωμωδίας με την παρουσίαση δύο απολιθωμένων «εξωγήινων» που φέρονται να πέθαναν στο Περού πριν από χίλια χρόνια.

Η ακρόαση του Κογκρέσου με θέμα τα UFO πήρε ασυνήθιστη τροπή όταν ο μεξικανός δημοσιογράφος και ουφολόγος Τζέιμι Μόσαν παρουσίασε σε κλειστές βιτρίνες τα δύο μικρά γκρίζα ανθρωπάκια, τα οποία έχουν τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι και παράξενο πρόσωπο που θυμίζει τον ΕΤ.

Όπως υποστήριξε, οι απολιθωμένοι εξωγήινοι ανακαλύφθηκαν το 2017 στο Περού και δεν είναι αποτέλεσμα της «επίγειας εξέλιξής μας», καθώς το ένα τρίτο του DNA τους είναι «άγνωστο».

Η είδηση προκάλεσε διεθνή περιέργεια αλλά και αντιδράσεις χλευασμού. Αρκετοί υπενθύμισαν ότι ο Μόσαν έχει στο ενεργητικό του και άλλες ανακαλύψεις «εξωγήινων» που τελικά διαψεύστηκαν.

«Είμαι βαθιά απογοητευμένος από αυτή την αστήρικτη φάρσα» σχολίασε μέσω X (πρώην Twitter) ο Ράιαν Γκρέιβς, πρώην πιλότος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση του Κογκρέσου και αναφέρθηκε στα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που είχε δει ο ίδιος ο παρελθόν.

Οι ακτινογραφίες στα δύο αντικείμενα έδωσαν πολύ περίεργα ευρήματα (Reuters)

Εξωγήινα αβγά;

Τα δύο «πτώματα» μοιάζουν λιγότερο με απολιθώματα και περισσότερο με χοντροφτιαγμένα αγαλματίδια, καθώς έχουν και τα δύο την ίδια στάση, ξαπλωμένα ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα.

Ο Μόσαν δήλωσε ότι τα δύο αντικείμενα βρέθηκαν σε ορυχείο κοντά στις περίφημες γραμμές της Νάζκα στο Περού, οι οποίες είναι και οι ίδιες αντικείμενο συνωμοσιολογίας εδώ και δεκαετίες.

Όπως είπε τα «πτώματα» υποβλήθηκαν σε ραδιοχρονολόγηση άνθρακα στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, η οποία έδειξε ότι είναι περίπου 1.000 ετών.

Ο ουφολόγος δεν διευκρίνισε πού πραγματοποιήθηκαν οι γενετικές αναλύσεις που έδειξαν ότι το DNA τους είναι διαφορετικό από ό,τι στους γήινους οργανισμούς.

Έδειξε όμως ακτινογραφίες που υποτίθεται δείχνουν ότι ένας από τους «εξωγήινους» είχε μέσα του «αβγά» και εμφυτεύματα από εξωτικά μέταλλα όπως το όσμιο.

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο απενεξέδωσε ανακοίνωση του 2017 με την οποία επιβεβαιώνει ότι τα δείγματα χρονολογήθηκαν από ερευνητές του.

Το πανεπιστήμιο αρνήθηκε πάντως αίτημα του Reuters να δει τα αποτελέσματα της μελέτης ή να μιλήσει με τους ερευνητές. Αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει ποια είναι η ηλικία των δειγμάτων σύμφωνα με τις μετρήσεις.

Εκνευρισμός στο Περού

Η παρουσίαση στο Μεξικό προκάλεσε την αντίδραση της περουβιανής υπουργού Πολιτισμού, Λέσλι Ουρτέγκα, η οποία ξεκαθάρισε ότι κανένας επιστημονικός οργανισμός της χώρας του δεν αναγνώρισε τα αντικείμενα ως «μη ανθρώπινα».

Διερωτήθηκε επίσης πώς τα ευρήματα μπορεί να βγήκαν εκτός Περού. «Υπάρχει καταγγελία από το υπουργείο Πολιτισμού εναντίον κάποιων ανθρώπων που είχαν σχέση με αυτούς τους κυρίους» είπε η υπουργός αναφερόμενη στον Μόσαν και τους συνεργάτες της.

Το θέμα τέθηκε και στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε την Πέμπτη η NASA για να παρουσιάσει έκθεση για τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, η οποία πάντως δεν περιείχε κάτι νέο.

Ο Ντέιβιντ Σπέργκελ, πρώην επικεφαλής του τμήματος Αστροφυσικής του Πρίνστον και επικεφαλής της έκθεσης, δήλωσε πως δεν γνωρίζει την προέλευση των δύο αντικειμένων, ζήτησε όμως διαφάνεια.

«Αν έχεις στην κατοχή σου κάτι παράξενο πρέπει να προσφέρεις δείγματα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Θα δούμε τι είναο» είπε.

Ο Μόσον είχε παρουσιάσει παλαιότερα άλλες πέντε «εξωγήινες» μούμιες που βρέθηκαν στο Περού το 2017, αργότερα όμως αποδείχθηκε πως ήταν μούμιες παιδιών.