Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το μακελειό στη Λούτσα έρχονται στο φως καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων η εγκληματική ομάδα που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία των έξι μελών της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν φέρεται να έχει σχέση με Τούρκο πρώην υπουργό.

Παράλληλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον έβδομο Τούρκο που συνελήφθη και φαίνεται ότι έδινε πληροφορίες στην αντίπαλη συμμορία είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς φέρεται να ήταν πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Halktv.com.tr, ένα άτομο που είναι κοντά στον Μπαρίς Μπογιούν, ο Τούρκος αρχιμαφιόζος ήταν πολύ αναστατωμένος μετά την εκτέλεση των συνεργατών του, ενώ ρόλο στην υπόθεση δείχνει να παίζει και ένα SMS που εστάλη στα θύματα λίγο πριν το μακελειό.

Το δημοσίευμα του Halktv

«Ο Ερσού Μπουγιουκτούντς ο πραγματικός στόχος της επίθεσης»

Σύμφωνα με το άτομο από το περιβάλλον του αρχιμαφιόζου από τα έξι θύματα μόνο ο Ερσού Μπουγιουκτούντς ήταν πολύ κοντά στον Μπαρίς Μπογιούν. «Μπορούμε να πούμε ότι ο πραγματικός στόχος ήταν ο Ερσού. Δεν είχε να κάνει με τους άλλους. Η δολοφονία έγινε εξαιτίας ανταγωνισμών του παρελθόντος. Ο Μπαρίς Μπογιούν στο παρελθόν είχε στενή συνεργασία με την ομάδα Σαχίν (η μαφιόζικη ομάδα με αρχηγό τον Σεντάτ Σαχίν). Στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο, η συγκεκριμένη δολοφονία σχετίζεται με τη στάση που είχε ο Μπογιούν την περίοδο που συνεργαζόταν με τους Σαχίν. Φυσικά, η δολοφονία δεν έγινε από τους Σαχίν, αλλά από μία ομάδα που είχε στενές σχέσεις με έναν πρώην υπουργό», προσέθεσε.

«Γνωρίζουμε ποιος έδωσε την εντολή», είπε ακόμα.

Το ίδιο πρόσωπο σημείωσε πως «η εκτέλεση έλαβε χώρα σε μία περίοδο με πολύ γεμάτη ατζέντα» και υπογράμμισε πως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Μπαρίς Μπογιούν έχει κουρδική καταγωγή. «Η συγκεκριμένη κοινότητα έχει βιώσει προβλήματα γι’ αυτόν τον λόγο».

Μακελειό στη Λούτσα

«Ήταν σε δύσκολη θέση. Υπήρχαν βαλίτσες στο αυτοκίνητο των νέων ανθρώπων που εκτελέστηκαν. Είχαν πάνω τους πλαστές ταυτότητες. Τώρα θα τους αναγνωρίσουμε και θα τους θάψουμε. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι είχαν μόνο έναν στόχο. Να μεταβούν από την Τουρκία στην Ιταλία και να ζητήσουν άσυλο», κατέληξε.

Πρώην πράκτορας της MIT o Τούρκος που συνελήφθη

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον 32χρονο Τούρκο που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος». «Ο Σουλεϊμάν Ντ., πρώην πράκτορας της MIT (Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας), που είχε απολυθεί από τη θέση του, βοηθούσε αυτούς τους νέους ανθρώπους. Θα τους βοηθούσε να μεταβούν στην Ιταλία, αλλά αυτό το πρόσωπο ενημέρωσε την τρίτη πλευρά για την τοποθεσία τους. Αυτό το άτομο είναι υποκράτηση στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο ποσό χρημάτων και όπλων βρέθηκαν στο σπίτι του. Παρακολουθούμε τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα όπως είπε δεν αληθεύει η πληροφορία που κυκλοφόρησε στον Τύπο, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο γνώριζε εκ των προτέρων για την εκτέλεση και έστειλε μήνυμα στα έξι θύματα να φύγουν μακριά.

Τέλος σε ερώτηση για το αν αυτές οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν, ο συγκεκριμένος άνθρωπος απάντησε: «Μόνο ο Θεός ξέρει όχι εμείς».

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τα έξι θύματα είχαν σε βάρος τους υποθέσεις και ήταν γνωστοί στις Αρχές εξαιτίας της σχέσης τους με τον Μπαρίς Μπογιούν.

Το SMS που έλαβαν τα θύματα – Ήταν παγίδα;

Ακόμα όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Yeni Safak, 10 λεπτά πριν την επίθεση τα έξι μέλη της συμμορίας έλαβαν στα κινητά τους ένα SMS που τους έγραφε: «Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε από το σπίτι άμεσα, θα σας σκοτώσουν».

Κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους έπεσαν θύματα της ενέδρας από τους δολοφόνους τους. Η αστυνομία αναλύει τα μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων πιστεύοντας ότι ίσως αυτό το μήνυμα να ήταν παγίδα.

Το δημοσίευμα της Yeni Safak

Τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της ΕΛΑΣ, τα στελέχη του οποίου κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια και έχουν καταφέρει να εξαγάγουν χρήσιμα και κρίσιμα για την πορεία των ερευνών δεδομένα.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα στο σημείο βρέθηκαν 70 κάλυκες διαμέτρου 9 mm, ενώ τα θύματα είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι και στο στήθος. Επίσης, η Yeni Safak αναφέρει πως ο 32χρονος που συνελήφθη ονομάζεται Σουλειμάν Ντ. και αποκαλύπτει πως είχε διαβατήριο Πορτογαλίας και επαφές μεταξύ του τριγώνου Τουρκία – Ελλάδα – Πορτογαλία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τρία από τα έξι άτομα ήταν μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν που ήταν γνωστή ως «συμμορία του θανάτου». Παράλληλα αποκαλύπτεται το εγκληματικό παρελθόν των έξι εκτελεσθέντων, οι οποίοι είχαν ποινικό μητρώο για αδικήματα όπως δολοφονίες, επιθέσεις, παραβίαση του νόμου περί όπλων και ληστείες.

Ο 22χρονος Αμπντουραχμάν Τεκρού είχε φάκελο για 25 αδικήματα και 16 εντάλματα σύλληψης, ο 23χρονος Μπουράκ Ταχμάζ 32 αδικήματα και έξι εντάλματα σύλληψης, Ο 24χρονος Οζάν Κάαν Τοζλού 13 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης, ο 31χρονος Ντορουκχάν Ερσού Μπουγιουκτούντς τρία αδικήματα και επτά εντάλματα σύλληψης, ο 24χρονος Ομέρ Κανζά 6 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης ενώ φάκελο στις τουρκικές Αρχές είχε και ο Μπαρίς Τσαγκρί.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 32χρονο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ «την περασμένη Δευτέρα (11/9) συνελήφθη Τούρκος υπήκοος, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και του οποίου η εμπλοκή στο γεγονός ερευνάται ενδελεχώς. Ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας».

Το μυστήριο με τη φωτογραφία

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο στην υπόθεση θεωρείται κλειδί η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τουρκική εφημερίδα κι απεικονίζονται τα πρόσωπα των θυμάτων.

Τα έξι θύματα του μακελειού στη Λούτσα

Η φωτογραφία στη συνέχεια βρέθηκε στα χέρια των μελών της αντίπαλης συμμορίας που έκανε ανάρτηση στο Tik Tok βάζοντας ένα κόκκινο X στα πρόσωπο των έξι θυμάτων.

Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο είναι ποιος έχει βγάλει αυτήν τη φωτογραφία. Και μάλιστα σε διαπίστωση που έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ. είναι πως η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο σπίτι που είχαν νοικιάσει μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης τα έξι θύματα της δολοφονικής επίθεσης.

Πιθανολογείται δε, οι άντρες να έβγαλαν την εν λόγω φωτογραφία λίγο πριν το μακελειό και ο τρόπος που έχουν τοποθετηθεί δείχνει ότι κάποιος τους φωτογράφιζε και δεν πρόκειται για σέλφι.

Στη συνέχεια, η φωνογραφία αυτή στάλθηκε αμέσως στην αντίπαλη συμμορία στην Τουρκία. Έτσι, λοιπόν εξετάζεται το ενδεχόμενο το 7ο πρόσωπο στην παρέα των Τούρκων που βγάζει τη φωτογραφία να είναι ο άντρας τουρκικής καταγωγής που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος.

Επιπλέον, οι Αρχές εξετάζουν τόσο αν η συγκεκριμένη φωτογραφία των έξι είναι στο κινητό του συλληφθέντα όσο κι αν υπάρχει DNA του στα δύο σπίτια στη Λούτσα και στο Παλαιό Φάληρο που διέμεναν. Επίσης φέρεται να είχαν έρθει στην Ελλάδα τον Αύγουστο.

Μία μέρα πριν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η ανάρτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου για τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος,  σε έναν λογαριασμό στο Tik Tok αναρτήθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία 21 ώρες πριν τη δολοφονία και μάλιστα είχαν βάλει ένα κόκκινο Χ στα πρόσωπα των θυμάτων.

Επίσης 23 ώρες πριν τη δολοφονία σε άλλον λογαριασμό είχε αναρτηθεί η φωτογραφία ενός εκ των θυμάτων που έγραφε ότι είναι νεκρός.

Η ανάρτηση γνωστής Τουρκάλας δημοσιογράφου για τη φωτογραφία