Μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, η τάση να δίνονται σερβικά διαβατήρια μεταφέρθηκε και στα κολυμβητήρια. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, ο Ελληνας διεθνής αμυντικός της Νόβι Μπέογκραντ, θα λάβει τη σερβική υπηκοότητα το επόμενο διάστημα και έτσι θα θεωρείται «εγχώριος» παίκτης.

Στην Περιφερειακή και Σούπερ Λιγκ της Σερβίας, επιτρέπεται η παρουσία τριών ξένων παικτών στην ομάδα και η πρωταθλήτρια της χώρας έχει ήδη τέσσερις ξένους παίκτες: Βλαχόπουλο, Άλβαρο Γρανάδος, Φραντσέσκο ντε Μικέλις και τον επίσης Ελληνα διεθνή Δημήτρη Σκουμπάκη.

Στο στρατόπεδο της Novi Beograd αποφάσισαν να πολιτογραφήσουν τον πιο έμπειρο παίκτη και αυτή θα είναι η τρίτη σεζόν για τον Βλαχόπουλο στις τάξεις των φιναλίστ του Champions League του πόλο.

«Έχουμε υποβάλει αίτημα και αναμένουμε να επιλυθεί γρήγορα και θετικά. Ο Βλαχόπουλος θα εγγραφεί, αλλά δεν θα λάβει άδεια μέχρι να πάρει σερβικό διαβατήριο. Μετά θα έχει το δικαίωμα να παίξει ως εγχώριος παίκτης – δήλωσε ο Σλόμπονταν Σόρο , αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Βελιγραδίου στην εφημερίδα «Ζούρναλ».

Το σερβικό διαβατήριο φυσικά δεν επηρεάζει την παρουσία του Βλαχόπουλου με την ελληνική εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης.