Στιγμές τρόμου έζησε νεαρή κοπέλα στο Ηράκλειο της Κρήτης το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου και μάλιστα σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το neakriti.gr, η κοπέλα έκανε βόλτα με φίλη της, όταν άγνωστος άνδρας αποπειράθηκε να την βιάσει.

Οι δύο νεαρές γυναίκες μετέβησαν άμεσα σε Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλαν το περιστατικό με τις Αρχές να αναζητούν το δράστη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο δράστης αποπειράθηκε ξανά να κακοποιήσει σεξουαλικά την κοπέλα καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο πως το ίδιο βράδυ έγινε και δεύτερη απόπειρα βιασμού.

Πάνω από 10 βιασμοί την ημέρα στην Ελλάδα

Ένα στα 24 περιστατικά βιασμών, εντός και εκτός των «οικιακών» τειχών, καταγγέλλεται στις αστυνομικές αρχές. Περίπου 4.000 βιασμοί, σεξ χωρίς συναίνεση, διαπράττονται ετησίως στη χώρα μας, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, δηλαδή περίπου 10 κατά μέσο όρο την ημέρα, ωστόσο περίπου 200 καταγγέλλονται ετησίως στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Αυτά είναι μερικά από τα σοκαριστικά στοιχεία για τους βιασμούς στην Ελλάδα, τα οποία είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τον Ιανουάριο του 2021.

Από το σύνολο των βιασμών που διαπράττονται, το ποσοστό που καταγγέλλεται κυμαίνεται μεταξύ 7%-10%, ενώ ίδιο είναι το ποσοστό που φθάνει στο ακροατήριο.

Από το 2010 έως το 2020, δηλαδή ένα χρονικό διάστημα 11 χρόνων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν καταγραφεί 1.781 περιπτώσεις βιασμών, 792 απόπειρες, με 2.377 θύματα γυναίκες και 298 άνδρες, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 1.618 από αυτούς.