Ο 46χρονος, υπολοχαγός Aden Heyman, ο 32χρονος πυροσβέστης Angel Portillo, και ο 44χρονος συνταξιούχος οδηγός Anthony Martin, συνελήφθησαν την Τετάρτη και κατηγορήθηκαν για βιασμό δεύτερου βαθμού στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Το χρονικό

Η γυναίκα – η αδελφή της οποίας εργαζόταν μαζί τους – συμφώνησε να πάει στο σπίτι του Anthony Martin στις 15 Ιουλίου, αφού πέρασε την ημέρα μαζί του και με τον Portillo σε ένα τουρνουά γκολφ. Όταν έφτασαν, «κολυμπούσαν, γελούσαν και διασκέδαζαν» – μέχρι που έφτασε ο Heyman και «το κλίμα άλλαξε», όπως είπε στους αστυνομικούς.

Η γυναίκα κατήγγειλε πως συμφώνησε να κάνει σεξ με έναν από τους τρεις άνδρες, ενώ ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περιέγραψε λεπτομερώς πώς «άρχισε να χάνεται» – και όταν συνήλθε, ο Heyman «έδινε οδηγίες στους άλλους δύο» και «τους καθοδηγούσε» για το πώς να της επιτεθούν, σύμφωνα με την έκθεση.

Τελικά δραπέτευσε σκαρφαλώνοντας από το παράθυρο του μπάνιου και βρέθηκε κουλουριασμένη και κλαίγοντας έξω από το συγκρότημα διαμερισμάτων.

Ένας κάτοικος του συγκροτήματος κατοικιών την εντόπισε σε άθλια κατάσταση και ειδοποίησε τις Αρχές.

Αφού η γυναίκα πήγε στην αστυνομία, η έρευνα στο τηλέφωνο της αδελφής της αποκάλυψε την πράξη τους, καθώς βρέθηκε ένα sms με απολογίες για το περιστατικό, το οποίο παρουσίαζαν ως «κατάσταση» που βγήκε εκτός ελέγχου λόγω αλκοόλ.

Τα «ενοχοποιητικά» μηνύματα

Οι άνδρες συνελήφθησαν αρκετές εβδομάδες μετά αφού βρέθηκαν «ενοχοποιητικά» μηνύματα που έστελναν ο ένας στον άλλον αλλά και αναζητήσεις στο Google.

Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου, ο Heyman οι τρεις πυροσβέστες αντάλλαξε μηνύματα με την υπόσχεση να μη μιλήσουν για το τι συνέβη.

Τα sms έγραφαν:

«Δεν νομίζω να θέλει να μαθευτεί αυτό στον κόσμο».

«Ελπίζω να μη μαθευτεί, εκτός εάν συμβεί το χειρότερο ή το αναφέρουμε εμείς κάπου» απαντούσε ο δεύτερος.

«Εγώ δεν θα πω λέξη και σίγουρα συμφωνεί και ο Portillo μαζί μας», πρόσθετε στη συνομιλία ο Heyman.

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι ο Heyman έκανε αναζητήσεις στο Google, ρωτώντας «πόσο καιρό διατηρείται το DNA μέσα στον γυναικείο κόλπο».

Οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν να μιλήσουν στους ερευνητές, ωστόσο, οι δικηγόροι τους αρνήθηκαν όλοι τους ισχυρισμούς, με τον δικηγόρο του Marti, Μπεν Ορτέγκα, να αποκαλεί την κατήγορο χρήστη ναρκωτικών που είναι «μη αξιόπιστη».