Με μια δήλωση για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να συνδράμει στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπηση των επιπτώσεων της φονικής κακοκαιρίας Daniel, ο Νίκος Δένδιας αφήνει σοβαρές αιχμές κατά του Βασίλη Κικίλια και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για τη Διαχείριση Κρίσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε on camera δήλωσή του, «οι Ένοπλες Δυνάμεις  θα συνεχίσουν να προσφέρουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρχές αρμόδιες, όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη (6/9) το βράδυ».

«Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Εν ολίγοις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε δύο πράγματα με τη δήλωσή του:

Πρώτον, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την Τετάρτη, αλλά κλήθηκαν να βοηθήσουν την επομένη.

Και δεύτερον, ότι δεν αποφασίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις πού θα πάνε και τι θα κάνουν, αλλά επιχειρούν όταν πάρουν εντολή από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο.

«Σε ετοιμότητα από την Τετάρτη οι Ένοπλες Δυνάμεις»

Επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένης από την Θεσσαλία

Η αιχμηρή ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές.

Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ.

Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας θα είναι και στο μέλλον σε πλήρη ετοιμότητα να τεθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών σε παρόμοιες δύσκολες ώρες, εάν έρθουν.

Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, αποτελώντας τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και σκέπη της.