Νέα στοιχεία για τα όσα συνέβησαν στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon που οδήγησαν τελικά στη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA και το Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων».

Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες

Κατ’ αρχήν όπως είπε παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και ήδη εξετάζεται το «μαύρο κουτί» του πλοίου, η συσκευή δηλαδή που καταγραφεί όλες τις συνομιλίες που γίνονται μεταξύ του καπετάνιου και του υπόλοιπου προσωπικού.

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται και όλο το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό είτε από κάμερες ασφαλείας είτε από κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου εκτός από όλα αυτά υπάρχουν ο αξιωματικός της πρύμνης που εποπτεύει τον καταπέλτη, ο χειριστής του καταπέλτη, ο ύπαρχος και ένας ακόμη άνθρωπος που βρίσκεται στον καταπέλτη και έχουν δει τι ακριβώς συνέβη.

«Άνθρωπος στη θάλασσα»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο ύπαρχος φαίνεται να μιλάει στον ασύρματο αμέσως μετά την πτώση του αδικοχαμένου Αντώνη και να αναφέρει στον καπετάνιο πως «υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα», χωρίς να δηλώνεται σαφώς τι ακριβώς έγινε ούτε πως το πλήρωμα τον έριξε στη θάλασσα.

Στη συνέχεια ο καπετάνιος φέρεται να επικοινωνεί σχεδόν αμέσως με το Λιμενικό και το κέντρο επιχειρήσεων και να ενημερώνει πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα.

Ωστόσο δεν σταμάτησε για την παροχή βοήθειας και συνέχισε τον απόπλου.

Δείτε το ρεπορτάζ