Στην πορεία της μετεξέλιξής σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, ένα κρίσιμο πεδίο για τις επενδύσεις  στην τεχνολογία και τις δαπάνες που σχετίζονται με Έρευνα και Εξέλιξη (R&D) είναι οι ηλεκτροκινητήρες, οι εναλλάκτες και η συνολική βελτιστοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Η Volvo πιστεύει ότι μόνο ελέγχοντας όλη την τεχνολογική αλυσίδα της ηλεκτροκίνησης – μία διαδικασία που ονομάζεται κάθετη ενσωμάτωση – μπορεί να δημιουργήσει αμιγώς ηλεκτρικά Volvo που προσφέρουν όλα όσα θέλουν οι πελάτες: μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση και μία εξαιρετική οδηγική εμπειρία Volvo.

«Η τεχνολογία της Leadrive παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για την εξέλιξη πιο αποδοτικών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης», λέει ο Alexander Petrofski (Αλεξάντερ Πετρόφσκι), Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Cars Tech Fund. «Αυτές οι προοπτικές είναι στενά συνυφασμένες με τη δική μας προσήλωση στην ηλεκτροκίνηση και για αυτό τον λόγο είμαστε χαρούμενοι που επενδύουμε στην εταιρεία, συμβάλλοντας στο να συνεχίσει την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της.»

Η πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του επενδυτικού βραχίονα της εταιρείας, φανερώνει αυτές ακριβώς τις φιλοδοξίες. Η Leadrive, μία εταιρεία με έδρα την Σαγκάη που ιδρύθηκε το 2017, είναι ένας σημαντικός νέος παίκτης στα ηλεκτρονικά ισχύος και τις μονάδες ελέγχου για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Leadrive ειδικεύεται στη σχεδίαση και την κατασκευή μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούν τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Το καρβίδιο του πυριτίου αποτελεί βάση για την κατασκευή ημιαγωγών και είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών και ευέλικτων συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.

«Η Volvo Cars και η Leadrive εργάζονται ήδη στενά από κοινού για την ανάπτυξη τεχνολογιών SiC νέας γενιάς, εμπεδώνοντας μια σταθερή στρατηγική συνεργασία», λέει ο Jie Shen (Τζι Σεν), ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Leadrive. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο ορόσημο στην παγκόσμια στρατηγική της Leadrive, το οποίο καταδεικνύει τις τεράστιες προοπτικές της συνεργασίας μας στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.»