Ο Βόλος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel. Οδηγοί κινδύνευσαν όταν εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό της πόλης, ενώ σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Μάλιστα, έκκληση για βοήθεια έκανε κάτοικος του Βόλου, η κ. Ράνια, μέσω του MEGA, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βοήθεια πνιγόμαστε».

«Βγάζουμε το νερό με τους κουβάδες από το σπίτι. Το παιδί μου είναι εγκλωβισμένο έξω, δεν μπορώ να του ανοίξω να μπει γιατί υπάρχει παντού νερό. Είναι πάνω από ένα μέτρο», είπε η ίδια.

«Είμαστε σε απόγνωση, από τις 06:00 το πρωί δεν σηκώνει το τηλέφωνο κανείς. Ζητάμε βοήθεια. Σε αυτή τη χώρα πρέπει να πνιγόμαστε ή να καιγόμαστε; Είμαστε σε απελπιστική θέση».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ανησυχούν για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη και κυρίως οι παράλληλοι της παραλίας δρόμοι, Λεωφόρος Δημητριάδος και Ιάσονος, όπου το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και μπαίνει μέσα σε ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται, επίσης, στη Νεάπολη του Βόλου, όπου για πολλοστή φορά έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, αλλά και επιχειρήσεις και βιοτεχνίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται στη Λεωφόρο Λαρίσης από τον κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών και ως τη περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Η μεγαλύτερη ανησυχία όμως των Αρχών είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, αφού από τα ξημερώματα το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το magnesianews.gr

Έχουν αποκλειστεί Αγριά και Σταγιάτες

Σύμφωνα με το gegonota.news.gr, έχουν αποκλειστεί Αγριά και Σταγιάτες.

Στις Σταγιάτες το χωριό αποκλείστηκε λόγω κατολισθήσεων και στην Αγριά ο δρόμος «κόπηκε» στη μέση, στο ύψος της Παιδόπολης. Οι πολίτες είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους στην Αγριά όπου οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και το ίδιο συμβαίνει σε Άνω Βόλο και Άλλη Μεριά.

Η εικόνα από την Αγριά

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στον Δήμο του Νοτίου Πηλίου. Έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Βόλου

Λόγω της κακοκαιρίας έχει πλημμυρίσει και το υπόγειο στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στο δεύτερο υπόγειο, όπου στεγάζονται η τεχνική υπηρεσία, το γκαράζ και τα λεβητοστάσια μπήκαν νερά και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να αποστραγγιστούν.

Ταυτόχρονα, επιχειρείται να στεγανοποιηθούν οι υπόλοιποι χώροι για να μην πλημμυρίσουν και αυτοί.

Μπέος: «Πού πάτε, ρε άνθρωποι;»

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος άρχισε να φωνάζει σε οδηγούς που κινούνταν στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης.

«Πού πάνε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. 100 φορές το είπαμε» ακούγεται να λέει ο Αχιλλέας Μπέος στο βίντεο που ανάρτησε στο Facebook.

«Κάνω έκκληση στον κόσμο, μην κυκλοφοράτε. Από χθες τα λέμε, δεν μπορούν να βγουν τα μηχανήματα έξω. Πού πάτε ρε άνθρωποι, πού πάτε ρε σεις. Κοίτα που είναι το νερό», φώναζε.

«Κοιτάξτε πού είναι το νερό. Δεν ακούτε, πού πάτε όλοι εσείς; Από χθες σας λέμε, θα σπάσουν τα ποτάμια, ξέρετε τι νερό έρχεται; Πηγαίνετε στα σπίτια σας», έλεγε ο Αχιλλέας Μπέος.

Stop σε δρομολόγια τρένων

Τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα -Βόλος -Λάρισα δεν πραγματοποιούνται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Νέο μήνυμα του 112

Το 112 ήχησε στις 09:45 στους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί και στη Σκιάθο

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gegonotanews.gr, η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει δύο οδηγούς, στις 8 το πρωί που αποφάσισαν να μετακινηθούν ενώ οι δρόμοι ήταν ποτάμια. Δείτε φωτογραφίες από τη Σκιάθο:

Η ανάρτηση του δημάρχου Σκιάθου