Η Εθνική μας ομάδα ολοκληρώνει σήμερα το ταξίδι της στο φετινό Μundobasket, αντιμετωπίζοντας το Μαυροβούνιο (11:40) σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στη Λιθουανία, ωστόσο «πλήρωσε» το μπλακ άουτ του 4ου δεκαλέπτου.
Ο Δημήτρης Ιτούδης αναμένεται να ανοίξει περισσότερο το ροτέισον δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που έπαιξαν λιγότερο στους δύο τελευταίους κρίσιμους αγώνες με Νέα Ζηλανδία και Λιθουανία.
Από την άλλη το Μαυροβούνιο και αυτό με την σειρά του δεν διατηρεί ελπίδες πρόκρισης, έχοντας ωστόσο κίνητρο το να πετύχει την πρώτη του νίκη επί ευρωπαϊκής ομάδας στην ιστορία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η προϊστορία της Εθνικής κόντρα στο Μαυροβούνιο:
01/07/2009 (Μεσογειακοί Αγώνες / Πεσκάρα): Ελλάδα-Μαυροβούνιο 85-67
04/09/2011 (Ευρωμπάσκετ Λιθουανίας / Αλίτους): Ελλάδα-Μαυροβούνιο 71-55
11/08/2017 (Φιλικό / Βελιγράδι): Ελλάδα / Μαυροβούνιο 83-81
08/09/2018 (Φιλικό / Παρίσι): Ελλάδα / Μαυροβούνιο 87-76
01/09/2019 (Παγκόσμιο Κύπελλο / Ναντζίνγκ) 85-60
- Στο στόχαστρο του Κακλαμάνη ο Κικίλιας – «Οι υπουργοί να κοιτάνε τα υπουργεία τους και να μην χτυπούν ανοιχτές πόρτες»
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, αλλαγή σκηνικού τη Δευτέρα – Πρόγνωση από την Ελίνα Καρέτσου
- Το μοναδικό εύρημα των «Δεσμωτών» επανέρχεται, προστατευμένο, στον φυσικό του χώρο







