Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι» στα σχολεία.

Η ΔΟΕ, με επιστολή της προς τoν υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, και την αρμόδια υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου, ζητά άμεσα συνάντηση, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία σημειώνει, μάλιστα, πως τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία «καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και απαιτούν δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις».

Και υπενθυμίζει πως είχε θέσει στις 19 Ιουλίου, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, όλα τα ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που – όπως τονίζει χαρακτηριστικά – «προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα, αυτά που δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων με τις πρώτες ανακοινώσεις σας (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, προσχολική αγωγή, ελεύθερη επιλογή σχολικής μονάδας)».

Η επιστολή της ΔΟΕ

Κύριε Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις σχολικές μονάδες.

Στην πρώτη μεταξύ μας συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα (ν.4692/20 και 4823/21), αυτά που δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων με τις πρώτες ανακοινώσεις σας (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, προσχολική αγωγή, ελεύθερη επιλογή σχολικής μονάδας) καθώς και ουσιαστικά ζητήματα στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της (οικονομική αναβάθμιση και επαρκής επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κάλυψη με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των κενών στην εκπαίδευση, ρύθμιση του ωραρίου των εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων και των ολιγοθέσιων σχολείων.).

Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της πραγματοποίησης μιας νέας συνάντησης, στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και απαιτούν δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.