Η απρόσμενη απόσυρση της υποψηφιότητας του Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών & Οινόης , δικηγόρου Χρήστου Στάθη, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον Αυτοδιοικητικό χώρο.

Ο Δήμαρχος σε ανάρτηση του ανέφερε:

«Την 11η Αυγούστου, προχώρησα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, μετά από συζήτηση και συνεννόηση με τους παλαιούς και νέους συνεργάτες μου, με κοινό μας στόχο να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε: την αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό του πολύπαθου τόπου μας.

Μετά την γνωστοποίηση όμως της ανακοίνωσης, άνθρωποι, οι οποίοι στην ενότητα τους ο καθένας κατείχε καίριες θέσεις με βαρύτατες αρμοδιότητες, τις οποίες ο ίδιος τους είχα εμπιστευθεί και στην εκτέλεση των οποίων τους συνέδραμα με κάθε τρόπο…άνθρωποι οι οποίοι δήλωναν μέχρι και την ημέρα εκείνη ότι μας στηρίζουν, άλλαξαν αιφνίδια τη θέση τους και εκδήλωσαν μια μη αναμενόμενη συμπεριφορά.

Προφανώς, η απορρόφηση μεγάλων κονδυλίων από αυτήν την διοίκηση δημιούργησε μεγάλα συμφέροντα, στα οποία ο ρομαντισμός μου και η πραγματική προσωπική μου ανιδιοτέλεια συνιστούν μεγάλο εμπόδιο.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η ενασχόλησή μου με την πολιτική και δη με την τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκίνησε μόλις στις προηγούμενες εκλογές του 2019, ορμώμενος από την αγάπη για το τόπο μου, και δεν αποτέλεσε ποτέ, ούτε επαγγελματικό μου στόχο ούτε κριτήριο βιοπορισμού.

Για τον λόγο αυτό, πολιτικά παιχνίδια και παλαιοκομματικές αντιλήψεις που μετατρέπουν τον δίκαιο προεκλογικό αγώνα σε παιχνίδι ρεβανσισμού με βρίσκουν εντελώς αντίθετο και με οδηγούν στην απόφαση να αποσύρω την Υποψηφιότητα Δημάρχου για τις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου 2023, παίρνοντας 65% αγάπη και μια μεγάλη σιωπή!

Γνωρίζω ότι με αυτή την απόφασή μου στενοχωρώ τα Μέλη του Συνδυασμού μας, τους Συνεργάτες, τους Φίλους και τους Πολίτες που μας είχαν τιμήσει στο παρελθόν με την ψήφο τους και αυτούς που είχαν επιλέξει να μας τιμήσουν στις επερχόμενες εκλογές.

Με πόνο καρδιάς όμως έπρεπε να το κάνω.

Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πει ότι πολιτική χωρίς ήθος δεν υπάρχει. Εμείς ως παράταξη στις εκλογές του 2019 αλλά και στη μετέπειτα πορεία μας ως δημοτική αρχή, πιστεύω ότι αποδείξαμε ότι το ΗΘΟΣ ήταν η πυξίδα μας.

Οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, στους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που είχαν ενταχθεί στο συνδυασμό μας, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στις Αρχές μας, στο ΟΡΑΜΑ μας και ιδιαιτέρως στο πρόσωπό μου. Ήταν μεγάλη ΤΙΜΗ για εμένα.

Εύχομαι και ελπίζω ο Δήμος μας να συνεχίσει τον δημιουργικό δρόμο που ανοίξαμε, γιατί αξίζει σε αυτόν και στους κατοίκους του.

Μένοντας πιστός στις αρχές μου θα υπηρετήσω με ειλικρίνεια και σεβασμό τον τόπο μας μέχρι την ώρα που θα παραδώσω τη σκυτάλη για την επόμενη ημέρα του».

Με εκτίμηση,

Χρήστος Ε. Στάθης

Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας-Ερυθρών & Οινόης