Σε ακραίες δηλώσεις προχώρησε ο παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα… κάπνιζε κρακ και έκανε σεξ με άντρες αλλά τα μέσα ενημέρωσης δεν το ανέφεραν πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Ο ισχυρισμός, ο οποίος προέκυψε ενώ ο τότε γερουσιαστής Ομπάμα προετοιμαζόταν για τις προεδρικές εκλογές, καταδικάστηκε απερίφραστα ως απόπειρα πολιτικής κομπίνας.

Όμως ο Κάρλσον ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι ήταν «πραγματικά ξεκάθαρο» ότι ο Ομπάμα είχε σχέση ομοφυλοφίλων -λέγοντας το με τέτοιο τρόπο που θα έπρεπε να είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε κάποιος να ντρέπεται. Ισχυρίστηκε ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν ανέβασαν την ιστορία επειδή η ομάδα της εκστρατείας Ομπάμα απείλησε να αρνηθεί την πρόσβαση στον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Μιλώντας στο δημοφιλές Adam Carolla Show, είπε: «Το 2008, έγινε πραγματικά ξεκάθαρο ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε σεξ με άντρες και κάπνιζε κρακ».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Κάρλσον επανέλαβε την κατηγορία του Λάρι Σινκλέρ- ενός σεσημασμένου εγκληματία- που είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο Ομπάμα αγόραζε και κάπνιζε κοκαΐνη πριν κάνουν σεξ το 1999.

«Σας λέω την αλήθεια»

«Ένας τύπος, ο Λάρι Σινκλέρ, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα υποβαλλόταν ακόμη και σε εξέταση με ανιχνευτή ψεύδους» προκειμένου να πείσει τους Αμερικανούς πολίτες ότι λέει την αλήθεια.

«Κάπνιζε κρακ με τον Μπαράκ Ομπάμα και έκανε σεξ μαζί του, αυτό ήταν προφανώς αλήθεια», είπε ο Κάρλσον αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του εγκληματία Λάρι Σινκλέρ.

Το 2008, όταν ο Ομπάμα ήταν υποψήφιος πρόεδρος με το Δημοκρατικό Κόμμα. Κανείς δεν ανέφερε τίποτα γιατί οι δημοσιογράφοι είχαν δεχτεί απειλές ότι δεν θα είχαν πρόσβαση στην εκστρατεία του αφροαμερικανού.

«Κανείς δεν το ανέφερε γιατί το επιτελείο του Ομπάμα είχε ξεκαθαρίσει στους δημοσιογράφους ότι όποιος μιλήσει, δεν θα έχει πρόσβαση στην εκστρατεία του», υποστήριξε ο αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος.

Η επιρροή του Κάρλσον

Τον Απρίλιο του 2023, ο αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος αποχώρησε από την ειδησεογραφική ναυαρχίδα του Αυστραλού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ με την μετοχή του καναλιού να υποχωρεί έως και άνω του 5% αφότου έγινε γνωστή η απομάκρυνσή του.

Η αποχώρηση του Κάρλσον, η οποία έγινε κοινή συναινέσει, ήρθε μετά τον διακανονισμό μαμούθ του Fox, ύψους 787 εκατομμυρίων δολαρίων με την «Dominion Voting Systems» για συκοφάντηση της εταιρείας, βάσει των ισχυρισμών του Ντόναλντ Τραμπ περί νοθείας στις εκλογές του 2020.

Ο Τάκερ Κάρλσον ήταν από τα στελέχη του δικτύου τα οποία θα κατέθεταν στη δίκη, προτού το Fox Νews αποφασίσει τον νομικό συμβιβασμό.

Η εκπομπή «Tucker Carlson Tonight» ήταν από τις δημοφιλέστερες της καλωδιακής τηλεόρασης, πρώτη σε τηλεθέαση στη ζώνη της εξαιρουμένων των αθλητικών αγώνων.