Στην πρώτη ανάρτησή του μετά την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη και τους μπράβους του,  ο Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρει πως πρέπει «ένα σώμα, μια γροθιά, δημοσιογράφοι και κοινωνία να κόψουμε το «βήχα» όσων αποπειρώνται να φιμώσουν και να καταπατήσουν, την Ελευθερία του Τύπου».

Υπενθυμίζεται ότι  σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, δέχθηκε επίθεση, από τον εφοπλιστή Γιάννη  Καραγιώργη, την Τρίτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα, μπροστά σε δεκάδες θεατές.

Στην ανάρτησή του, ο δημοσιογράφος, αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά για την συμπαράσταση  στην άθλια, τραμπούκικη, επίθεση που δέχθηκα. Ένα σώμα, μια γροθιά, δημοσιογράφοι και κοινωνία να κόψουμε το «βήχα» όσων αποπειρώνται να φιμώσουν και να καταπατήσουν, την Ελευθερία του Τύπου. Δημοκρατικό χρέος μην περάσει ο φασισμός τους!»

Πώς έγινε η επίθεση

«Έχω ένα θλαστικό τραύμα στο ύψος της μύτης και ένα μικρό χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού», είπε το πρωί σήμερα στο MEGA o κ. Παπαχρήστος.

«Δεν έχω ζήσει ξανά τέτοιο περιστατικό στα τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, συνοδευόμενο από ακραίες απειλές για την ζωή μου. Ήταν απίστευτο και σοκαριστικό. Ανεξάρτητα από τα δύο αυτά χτυπήματα που δέχθηκα το πιο σοβαρό είναι το πώς έγινε αυτό το πράγμα.

»Στο ημίχρονο του αγώνα πήγα στο κυλικείο. Στην αίθουσα των VIP υπάρχει ένα κυλικείο στο πίσω μέρος του οποίου πηγαίνουν γνωστοί άνθρωποι. Κατευθυνόμενος προς τα εκεί έπεσα πάνω στον συνάδελφό μας τον Θανάση Τσεκούρα και πιάσαμε κουβέντα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί που συζητούσαμε σε ένα εύθυμο κλίμα ξαφνικά έρχεται καταπάνω μου αυτός ο άνθρωπος και με χτυπάει στο πρόσωπο με τέτοια ένταση και δύναμη που στην αρχή δεν κατάλαβα τι μου συνέβη.

Κατάλαβα τι είχε γίνει όταν άρχισε τις απειλές ότι θα με σκοτώσει και κάλεσε έναν από τους δύο μπράβους που τον ακολουθούσε να με πυροβολήσει».

Και συμπλήρωσε ο κ. Παπαχρήστος: «Μάτωσε το πρόσωπο μου και καθώς πήγαινα προς το μπάνιο, ενώ αυτός συνέχιζε ένα χυδαίο υβρεολόγιο κατά της οικογένειας μου, με ξαναχτύπησε πάλι πίσω ύπουλα. Δύο μπράβοι που είχε τον συγκράτησαν, όπως και ο Θανάσης Τσεκούρας μπήκε στην μέση.

Χαρακτηριστικά έλεγε ο εφοπλιστής στον μπράβο του κατά του κ. Παπαχρήστου: «Τράβα το πιστόλι ρε, πυροβόλησέ τον, σκότωσέ τον».

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έγινε αυτό. Έχω γράψει για αυτόν ό,τι έχει γράψει και ο υπόλοιπος ελληνικό Τύπος. Στα ”Νέα” έχω γράψει για τα ρωσικά λεφτά που στήθηκε το δίκτυο του «Ελλάς Net», χρήματα που είναι Ρώσου ολιγάρχη κι έχει παρέμβει η αμερικανική δικαιοσύνη και έχει συλλάβει έναν συνεργάτη του», πρόσθεσε ο σύμβουλος έκδοσης των «Νέων».

Σε ερώτημα πώς μπήκαν με τα όπλα μέσα στο χώρο του γηπέδου ο Γιώργος Παπαχρήστος σχολίασε: «Μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει, είχαμε ακούσει ότι στα γήπεδα θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για να μην περνάνε μέσα μαχαίρια κι αντί για αυτό βλέπουμε τι γίνεται μέσα στη θύρα των VIP να περνάει ο άλλος με τα πιστόλια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επίθεση στον δημοσιογράφο,  ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης εξαφανίστηκε προκειμένου να μην συλληφθεί.