Ο σκοπός του NBA είναι να βγάζει ολοένα και περισσότερα χρήματα. Το μπάσκετ σαν άθλημα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, όλα βασίζονται στο θέαμα και γι’ αυτό φροντίζει να δίνει στα κορυφαία ονόματα της λίγκας εξωπραγματικά ποσά για να προωθούν το προϊόν, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους του πρωταθλήματος.

Κάθε ένας από τους top παίκτες του NBA προσπαθεί να υπογράψει το max συμβόλαιο που μπορεί, με τις ομάδες να ξέρουν πως δεν θα καταφέρουν να αποσπάσουν την υπογραφή τους αν δεν ικανοποιήσουν τις χρηματικές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με το NBA Central, το ποσό που εισπράττει σε ετήσια βάση ο Αντετοκούνμπο τον τοποθετεί στην έβδομη θέση της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων, με το όνομα που βρίσκεται στην κορυφή, αποτελώντας τον «μίδα» της λίγκας, να είναι αυτό του Στεφ Κάρι.

Στον τραπεζικό λογαριασμό του άσου των Μιλγουόκι Μπακς μπαίνουν 45.640.084 εκατ. δολάρια, με τον γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να εισπράττει, περίπου 6 εκατ. περισσότερα (51.915.615 εκατ.).

Δεύτερη θέση για τον Ντουράντ (47.649.433) και τρίτη για τον Τζόελ Εμπίντ με 47.607.350 εκατομμύρια δολάρια, με την πεντάδα των καλύτερα αμειβόμενων στο NBA να κλείνουν οι Λεμπρόν Τζέιμς και Νίκολα Γιόκιτς.