Η Εθνική Ελλάδος είχε εξ αρχής δύσκολο έργο κόντρα στις πανίσχυρες ΗΠΑ και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των αστέρων του ΝΒΑ γνωρίζοντας την ήττα με 81-109.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν αρκετά ανταγωνιστική στην πρώτη περίοδο καθώς οι καλές άμυνες οδηγούσαν σε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Εξαιρετικός ήταν ο Παπαγιάννης ο οποίος σκόραρε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο με 5/6 σουτ εντός πεδιάς μην αφήνοντας την διαφορά να ξεπεράσει τους τέσσερις πόντους. Ο πλουραλισμός στην επίθεση των ΗΠΑ και η ικανότητα των παικτών της να πετυχαίνουν καλάθια με ποικίλους τρόπους, όμως, «πλήγωσε» την γαλανόλευκη άμυνα και η διαφορά έφτασε μέχρι το +17 (25-42).

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε με τις ΗΠΑ να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά (+23) και να «κλειδώνουν» τη νίκη. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη με αποτέλεσμα η Εθνική πλέον να στρέφει την προσοχή της στον αγώνα που χαρακτηρίζεται ως τελικός με την Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη (30/8).

Ο Παπαγιάννης με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας με τον Ρογκαβόπουλο να βρίσκεται από πίσω του με 14. Για τις ΗΠΑ ο Ριβς είχε 15 πόντους ενώ Μπράνσον και Έντουαρτς ακολούθησαν με 13.