Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ ένα μωρό σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με ΚΑΡΠΑ ανέκτησε τις αισθήσεις του. Και οι δύο ήταν ανάμεσα στους 37 πρόσφυγες που επέβαιναν σε λέμβο, η οποία προσπάθησε να περάσει στη Σάμο από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ όταν το Λιμενικό προσέγγισε την περιοχή, ένας εκ των μεταναστών έσκισε την πνευστή λέμβο, η οποία βυθίστηκε. Άμεσα οι άντρες του Λιμενικού προχώρησαν στη διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμεναρχείο Σάμου και από εκεί στην κλειστή ελεγχόμενη δομή στη Ζερβού.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα υπήρξαν άλλα τέσσερα περιστατικά στα οποία προσπάθησαν μετανάστες να περάσουν στη Σάμο. Στα δύο περιστατικά τελικά η διάσωση έγινε από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ στο τρίτο περιστατικό οι πρόσφυγες  κατάφεραν να αποβιβαστούν στο Ακρωτήριο Πράσο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξέλιξη βρίσκεται άλλο περιστατικό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς στη Λέσβο

Νωρίτερα ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Οι 23 διασωθέντες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι της Μυτιλήνης για ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια για καταγραφή στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Μαυροβούνι.

Το σκάφος εντοπίστηκε 3 ναυτικά μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές οι οποίες όμως δεν ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και δόθηκε εντολή από το θάλαμο επιχειρήσεων το Λιμενικό να προχωρήσει σε διάσωση.