Στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης μαζί με τον δικηγόρο του εμφανίστηκε ο νέος «σερίφης» που ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχοντας αιχμαλωτίσει τέσσερις μετανάστες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την πρώτη στιγμή που είδε χθες το φως της δημοσιότητας αυτό το βίντεο, η Αστυνομία ταυτοποίησε τον συγκεκριμένο άνδρα και άρχισε τις αναζητήσεις για τον εντοπισμό του.

Επείγουσα έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας

Από την Αστυνομίας ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν» αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το βίντεο που ανέβασε ο Walandi Abrassis,  εμφανίζει τον ίδιο, να φορά στολή παραλλαγής, με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων, να έχουν «συλλάβει» τέσσερις μετανάστες, που βρίσκονται στο έδαφος. Ένας εξ αυτών φαίνεται να έχει τραυματιστεί και να πονά.

Ο αυτόκλητος «πολιτοφύλακας» με απύθμενο θράσος καταγγέλλει μάλιστα την ανυπαρξία των κρατικών Αρχών.

Ο νόμος στα χέρια τους

Οπως δείχνει το βίντεο, παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους, έχουν ακινητοποιήσει τέσσερις ταλαιπωρημένους ανθρώπους σε χωματόδρομο, με τον έναν μάλιστα να μοιάζει χτυπημένος.

Τα πρωτοπαλίκαρα εν δράσει

«Αλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… » ακούγεται να λέει το πρωτοπαλίκαρο της αυτόκλητης ομάδας πολιτοφυλάκων, ο οποίος φαίνεται να είναι επίσης μετανάστης, μιλώντας σπαστά ελληνικά, και αυτό έχει τη δική του σημασία.

Πρόκειται για τον Χρυσοβαλάντη Αμπραση (Walandi Abrassis), η δράση του οποίου εκτυλίσσεται στη Αισύμη Εβρου.

«Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι, που είναι οι αρχές, που είναι οι αρχές, που είναι οι αρχές…» συνεχίζει.