Η Λαμία υποδέχτηκε τον Άρη στο τοπικό ΔΑΚ για την 2η αγωνιστική της Superleague θέλοντας να δώσει συνέχεια στο καλό αποτέλεσμα της πρεμιέρας (εκτός έδρας 2-2 με τον Βόλο), την ώρα που ο Άρης έψαχνε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μετά από την ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ (3-2).

Το ματς ξεκίνησε με τον Άρη να έχει μια φλύαρη υπεροχή και να ψάχνει διαδρόμους προς την εστία της Λαμίας. Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο ματς με τον Μαρτίνεθ στο 11′ να σουτάρει δυνατά από το ημικύκλιο και τον Χουτεσιώτη να αποκρούει με εντυπωσιακή εκτίναξη.

Η απάντηση του Άρη ήταν… διπλή και άμεση. Μόλις στο 14′ οι παίκτες του Τερζή να βγάζουν μια ταχύτατη αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Κάρλσον ο οποίος «έκοψε» την μπάλα κεντρικά στον επερχόμενο Μενέντες που βγήκε τετ α τετ με τον Κοσέλεφ, αλλά το σουτ του βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 32′ σε ένα διάστημα υπεροχής των κιτρινόμαυρων, είχαμε ένα φοβερό ξεδίπλωμα επίθεσης από τον Άρη με την μπάλα να αλλάζει γρήγορα από τα δεξιά στα αριστερά με βαθιά μπαλιά. Ο Φεράρι γέμισε και ο Κάρλσον με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, δεν κατάφερε να νικήσει και τον Σαραμαντά που έτρεξε να καλύψει το τέρμα βάζοντας την κόντρα με επιτυχία.

Η στόχευση της Λαμίας ήταν φανερή, προσπαθώντας να βρει τον Καρλιτος στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων με βαθιές μπαλιές. Σε μια από αυτές και κόντρα στη ροή του ματς ως τότε, ο Καρλίτος με τον Σλίβκα ταλαιπωρήσαν τους αμυντικούς του Άρη με τον Ισπανό να γίνεται κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του σε δύο ματς στο πρωτάθλημα.

Το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου, με τον Άρη να πρέπει να αλλάξει πολλά για να ανατρέψει την κατάσταση. Πρώτη αλλαγή για τον Τερζή ήταν η αλλαγή του κεντρικού χαφ με τον Τζούρασεκ να δίνει τη θέση του στον Ντουκουρέ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους στο 53′, όταν βγήκε κάθετη μπαλιά για τον Κάρλσον που μπήκε στην περιοχή αλλά ανακόπηκε. Στην εξέλιξη της φάσης από τα δεξιά ο Μορόν πάτησε περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά δεν κατάφερε κανένας κιτρινόμαυρος να βρεθεί στην πορεία της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν εντυπωσιακά με δοκάρι στο 58′. Ο Σλίβκα με κάθετη πάσα βρήκε τον Τσιλούλη στο τρέξιμο, αυτός ξεπέρασε το εμπόδιο του Μοντόγια, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη που σώθηκε μιας και ομολογουμένως είχε αργή αντίδραση στη φάση αυτή.

Παρά τις αλλαγές ωστόσο και την καλύτερη αγωνιστική εικόνα του Ντουκουρέ, από εκεί και πέρα δεν είχαμε άλλη αξιόλογη φάση στα καρέ των δύο ομάδων. Πίεσε όσο μπορούσε ο Άρης, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά που άφησε το ανέβασμα σε μέτρα των φιλοξενούμενων η Λαμία, αλλά το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό σκορ στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας που αφήνει τους κιτρινόμαυρους χωρίς πόντο στα πρώτα δύο ματς του πρωταθλήματος.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο (76’ Τζανδάρης), Σλίβκα, Νούνιες (87’ Βασιλαντωνόπουλος), Μαρτίνες (62’ Τόσιτς), Καρλίτος (76’ Λόνγκο) , Τσιλούλης (62’ Ακούνια).

Αρης: Χουτεσιώτης, Μοντόγια (75’ Οντουμπάτζο), Φεράρι, Μπράμπετς, Φεράρι, Τζούρασεκ (46’ Ντουκουρέ), Νταρίντα (83’ Θαμόρα), Ρουπ (74’ Πάβιτσιτς), Μενέντες (83’ Χριστοδουλόπουλος), Κάρλσον, Μορόν.