Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φιλοξενήθηκε στους New York Times και άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του αναφορικά με το μέλλον του, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως αν οι Μιλγουόκι Μπακς πάψουν να είναι ομάδα πρωταθλητισμού τότε τα πράγματα θα… αλλάξουν.

«Το πραγματικό ερώτημα δεν θα είναι φέτος – αριθμητικά δεν έχει νόημα (σσ. σε λίγες εβδομάδες θα είναι eligible για τριετή επέκταση ύψους 173 εκατομμυρίων δολαρίων). Το επόμενο καλοκαίρι θα ήταν πιο λογικό και για τα δύο μέρη. Ακόμα και τότε, δεν ξέρω. Δεν θα είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου αν δεν ξέρω ότι όλοι είναι στην ίδια σελίδα, όλοι πηγαίνουν για ένα πρωτάθλημα, όλοι θα θυσιάσουν χρόνο μακριά από την οικογένειά τους, όπως εγώ. Και αν δεν το νιώθω αυτό, δεν υπογράφω.

Από το 2020 έως το 2023, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχω κάνει ένα μεγάλο άλμα μέσα στο γήπεδο, αλλά εγώ νομίζω ότι έχω κάνει 10 φορές αυτό άλμα εκτός γηπέδου. Τα έδωσα όλα.

Νομίζω πως όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο συναίσθημα που έχω αισθανθεί ποτέ στο μπάσκετ.

Πρέπει να δεις πως θα διαμορφωθούν οι δυναμικές. Πώς θα είναι ο προπονητής; Πώς θα είμαστε μαζί; Στο τέλος της ημέρας, νιώθω ότι όλοι οι συμπαίκτες μου γνωρίζουν και η ομάδα ξέρει ότι θέλω να κερδίσω ένα πρωτάθλημα. Όσο είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε αυτό και μου το δείχνεις και πάμε μαζί για να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα, είμαι υπέρ αυτού.

Τη στιγμή που θα νιώσω ότι, ω, ναι, προσπαθούμε να ξαναχτίσουμε… Δεν θα υπάρξουν ποτέ άσχημα αισθήματα για τους Μιλγουόκι Μπακς. Πιστεύω ότι είχαμε δέκα απίστευτα χρόνια και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έδωσα τα πάντα για την πόλη του Μιλγουόκι. Τα πάντα. Κάθε βράδυ, ακόμα κι όταν πονάω. Είμαι Μιλγουόκι Μπακ. Το αίμα μου είναι πράσινο. Το ξέρω αυτό.

Αυτή είναι η ομάδα μου και θα είναι για πάντα η ομάδα μου. Δεν ξεχνώ τους ανθρώπους που ήταν εκεί για μένα και μου επέτρεψαν να γίνω σπουδαίος και να δείξω ποιος είμαι στον κόσμο. Πρέπει όμως να κερδίσουμε άλλο ένα (σσ. πρωτάθλημα).

Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος έρχεται πρώτη (σσ. σε σχέση με τα ατομικά βραβεία). Δεν θέλω να είμαι 20 χρόνια στην ίδια ομάδα και να μην κερδίσω άλλο πρωτάθλημα».