Το καλοκαίρι σιγά-σιγά πλησιάζει προς το τέλος του και οι ομάδες στο μπάσκετ ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την προετοιμασία τους, έχοντας φυσικά να υπολογίσουν και το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά στις 25/8. Έτσι κι ο Ολυμπιακός λοιπόν αρχίζει να μπαίνει σε αγωνιστικό… mood.

Οι Ερυθρόλευκοι θα μπουν το επόμενο διάστημα σε ρυθμούς προπονήσεων, μιας και από τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν και οι φιλικές αναμετρήσεις της ομάδας. Όλα αυτά φυσικά χωρίς να υπολογίζονται οι διεθνής που έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες.

Την ίδια ώρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας ολοκληρώνει το… σχέδιο για τη νέα αγωνιστική περίοδο, περιμένοντας και το τελευταίο κομμάτι του «παζλ» που δεν είναι άλλο από έναν παίκτη με έφεση στο σκορ για την περιφέρεια.

Αφίξεων συνέχεια…

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Λουκ Σίκμα που έκαναν την αρχή με την άφιξή τους στην Ελλάδα, σειρά είχαν οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Τζορτζ Πάπας, που έφτασαν στη χώρα μας πριν από λίγες μέρες για να ξεκινήσουν κι εκείνοι την προετοιμασία, ακολουθώντας σε πρώτο πλάνο ένα ατομικό πρόγραμμα.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν δύο ακόμα ξένους να αφιχθούν στην Αθήνα. Η αρχή θα γίνει με τον Άλεκ Πίτερς που θα πατήσει… Ελλάδα την Πέμπτη (24/8) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο Αϊζάια Κάνααν που θα φτάσει την Κυριακή (27/8). Θυμίζουμε πως και οι δύο παίκτες είχαν οψιόν στα συμβόλαια τους για φέτος, με τον Ολυμπιακό να την ενεργοποιεί για τη δεύτερη σεζόν τους στο λιμάνι.

Ο νέος Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Η ομαδική δουλειά αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, αφού στα μέσα του Σεπτέμβρη αρχίζουν και οι φιλικές αναμετρήσεις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ως γνωστόν δεν θα έχει όλους τους αθλητές στη διάθεσή του, όμως και πάλι θα πρέπει να ξεκινήσει το χτίσιμο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι αποχωρήσεις σημαντικών παικτών και οι προσθήκες άλλων με διαφορετικά χαρακτηριστικά λογικά θα αναγκάσουν τον Έλληνα τεχνικό να κάνει μια… αναπροσαρμογή στα σχέδιά του και τον τρόπο που θα διαχειρίζεται την ομάδα. Μιας και πλέον δεν θα υπάρχει πχ. Βεζένκοφ για να ανοίξει το γήπεδο με τα μακρινά σουτ ή να κάνει τα γνωστά του κοψίματα προς το καλάθι.

Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο με τις απουσίες, όμως ο Μπαρτζώκας θα φροντίσει να προετοιμάσει το έδαφος και για τους υπόλοιπους, να ξεκινήσουν δουλειά μετά το πέρας των υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές, ώστε να ξεκινήσει πιο ομαλά η μετάβαση στον τρόπο παιχνιδιού για τον νέο Ολυμπιακό.

Περιμένοντας τον γκαρντ

Μέσα σε όλα ο Ολυμπιακός είναι στην αγορά για την απόκτηση ενός σκόρερ για την περιφέρεια. Η στάση της Μονακό στην περίπτωση του Μάικ Τζέιμς έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο τον Κέντρικ Ναν, που όμως έχει ζητήσει χρόνο μέχρι τα τέλη Αυγούστου για να μπορέσει να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Ειδάλλως μοιάζει πολύ πιθανό να ντυθεί στα ερυθρόλευκα τη νέα χρονιά.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως οι Πειραιώτες είναι επικεντρωμένοι μονάχα στον 28χρονο Αμερικανό, αλλά κοιτούν κι άλλες περιπτώσεις για να είναι προετοιμασμένοι αν ο Ναν μπορέσει να βρει αυτό που θέλει. Στο ΝΒΑ θα συνεχιστούν τα λεγόμενα «κοψίματα» παικτών και έτσι είναι πιθανό να προκύψει κάποια καλή περίπτωση, ακόμα κι αν δεν φαίνεται εφικτή αυτήν την στιγμή.