Εφιαλτική είναι κατάσταση στην Πάρνηθα από τη φωτιά που κατακαίει για δεύτερη ημέρα στην Αττική καθώς οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τα πάντα και η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της. Πλέον η μάχη εντείνεται ώστε η πυρκαγιά να μην μπει στον εθνικό δρυμό.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στον οικισμό Αγία Παρασκευή, όπου υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια και κατέγραψε τον πύρινο εφιάλτη με το συνεργείο να ζει δραματικές στιγμές και να κινδυνεύει να εγκλωβιστεί από τις φλόγες που το είχαν περικυκλώσει.

«Η φωτιά καίει από μπροστά μας και από πίσω μας. Το θερμικό φορτίο είναι απίστευτο. Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, καίει και από τις δύο πλευρές», είπε η ρεπόρτερ του MEGA Βελίκα Καραβάλτσιου, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές.

«Δεν βλέπουμε τίποτα μπροστά μας»

«Η προσπάθεια των πυροσβεστών είναι τεράστια. Έχουμε κάνει κάποια βήματα πίσω, έχουμε απομακρυνθεί γιατί πέρα από τις φλόγες είναι τεράστιο και το θερμικό φορτίο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ελπίζω να κινητοποιηθούν άμεσα και περιορίσουν τα δύο αυτά μέτωπα στον οικισμό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε αυτό που συμβαίνει. Ξαφνικά φυσάει και μία φλόγα που τη βλέπεις μακριά έρχεται τόσο κοντά σου», είπε ακόμα ασθμαίνοντας η δημοσιογράφος.

«Το κακό είναι ότι δεν βλέπουμε τίποτα μπροστά μας. Έχουμε χάσει ορατότητα λόγω των πυκνών καπνών», σημείωσε. «Εκεί που βλέπεις μια φωτιά να καίει μεταφέρεται σε άλλο σημείο. Είναι τρομακτική η αίσθηση ότι η φωτιά είναι μπρος και πίσω. Είναι απρόβλεπτο γιατί εκεί μου βλέπεις μία μικρή φωτιά να καίει, ξαφνικά γίνεται μία τεράστια πύρινη γλώσσα και μεταφέρεται από σημείο σε σημείο λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων πάρα πολύ γρήγορα. Είναι τρομακτική αίσθηση ότι η φωτιά είναι μπρος και πίσω», προσέθεσε περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε.