Με ένα μήνυμα που ραγίζει καρδιές μιλά για τον γιο της Ζακ Κωστόπουλο που σήμερα, Τρίτη θα έκλεινε τα 38 η μητέρα του.

«Κάποτε είχα ένα παιδί, δεν είχε φύλο, είχε οράματα, ελπίδες, προσμονή είχε ασίγαστη φωνή, τρεχάτη πένα, δυο γερά πόδια και μια λεύτερη ψυχή» επισημαίνει.

Στο μήνυμά της που αναρτήθηκε στη σελίδα Justice For Zak/Zackie στo Facebook που έχει δημιουργηθεί για τον Ζακ Κωστόπουλο η μητέρα του τονίζει «στις καρδιές μας θα ζεις πάντα και σήμερα γίνεσαι 38».

Το μήνυμα της μητέρας του Ζακ

«Κάποτε είχα ένα παιδί, δεν είχε σάρκα

ήταν του πρόσφυγα το δάκρυ στη βροχή

ήταν το χάδι που δεν έδωσε η μάνα

και μιας βασίλισσας η ξέπνοη φυγή.

Κάποτε είχα ένα παιδί, δεν είχε φύλο

είχε οράματα, ελπίδες, προσμονή

είχε ασίγαστη φωνή, τρεχάτη πένα

δυο γερά πόδια και μια λεύτερη ψυχή.

Κάποτε είχα ένα παιδί, τώρα έναν πόνο

που φεύγει κι έρχεται, σωπαίνει και λύσσα κοφτή ανάσα, θολά ματιά κι ένα τέρας

που τραγανίζει της ζωής την ομορφιά.

Στις καρδιές μας θα ζεις πάντα και σήμερα γίνεσαι 38.

Η μαμά».

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι γονείς του Ζακ

Παρά την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεωρούσε το θέμα εκτός τους φάσματος αρμοδιοτήτων των οργάνων της ΕΕ, η Επιτροπή PETI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε δεκτή την αναφορά των γονιών του Ζακ Κωστόπουλου, παραπέμποντας το θέμα για γνωμοδότηση στην Επιτροπή LIBE.

Η πρότασή υιοθετήθηκε ενώ η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε στα τα μέλη της Επιτροπής και ζήτησε να δώσουν συνέχεια στην αναφορά της και να κρατήσουν την υπόθεση της δολοφονίας του γιου της και της απονομής Δικαιοσύνης για τον θάνατό του ανοιχτή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Θέλω να ξέρουν όλοι γιατί πέθανε ο γιος μου. Πέθανε για αυτό που ήταν και για αυτά που πίστευε, και όχι για τα ψέματα που ακούστηκαν και στο δικαστήριο», είχε πει η Ελένη Κωστοπούλου απευθυνόμενη στα μέλη της Επιτροπής.