Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες  από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατακαίει ότι βρει μπροστά της.

Η εκκένωση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο έφτασε τα ξημερώματα η φωτιά, ολοκληρώθηκε και πλέον ως πλωτό νοσοκομείο λειτουργεί ένα φέρυ μποτ στο λιμάνι της πόλης.

Η μεταφορά των νεογνών

Η εικόνα από την μεταφορά των νεογνών, τα οποία τα μετακινούσαν «τρία – τρία» μέσα σε ασθενοφόρο προς το λιμάνι, κόβει την ανάσα.

Όλα τα νεογέννητα παιδιά ήταν ανάμεσα σε εκείνους που μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τα 10 μεταφέρθηκαν στην Καβάλα και ένα που διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.

Σε σκηνές διασωληνωμένοι ασθενείς

Νοσηλευτές, γιατροί και ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης όπου στήνονται σκηνές. Το μοναδικό ferry boat χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει επίσης ασθενείς. Μέσα στις σκηνές βρίσκονται και διασωληνωμένοι, ενώ κάποιοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.

Απομάκρυνση ηλικιωμένων από δομή – Παραμένουν 70 που είναι κλινήρεις

ερίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις».