Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, όπου πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα, τα οποία ενισχύονται και από τους ισχυρούς ανέμους. Ήδη, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις εκ νέου και τα εναέρια μέσα.

Τα δυσκολότερα μέτωπα εντοπίζονται στη Νίψα, το Δωρικό, καθώς και μεταξύ Αμφιτρίτης και Μαΐστρου.

Η φωτιά καίει κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Φερών που κατά διαστήματα κλείνει ενώ κλειστή παραμένει και η συνοριακή διάβαση Υψάλων – Κήπων

Επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Οι πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το grtimes μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους.

Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με την ΕΡΤ , εννέα σπίτια και μία εκκλησία στα χωριά του δήμου της Τραϊανούπολης έχουν καεί ολοσχερώς, και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές. Μεγάλη καταστροφή έχει ακόμα προκληθεί σε καλλιέργειες, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς εστάλησαν πολλαπλά μηνύματα από το σύστημα 112 σε κατοίκους της περιοχής για να εκκενώσουν τα χωριά τους Άβαντα, Μαΐστρο, Μοναστηράκι και Δορίσκο.

Στο χωριό Μοναστηράκι το πιο ισχυρό πύρινο μέτωπο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κοντά στο χωριό Μοναστηράκι, βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα της φωτιάς. Στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα κάνοντας ρίψεις νερού στα ενεργά μέτωπα της φωτιάς. Μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει την περιοχή ενώ πολλές φορές οι Αρχές αναγκάζονται να κλείσουν τον δρόμο.

«Εδώ είναι το μεγάλο μέτωπο της πυροσβεστικής» ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ μεταφέροντας ότι στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής απ’ όλη την Ελλάδα.

Εγιναν στάχτη

Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων περιοχών έχουν γίνει στάχτη από τη μεγάλη πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με έναν πρόχειρο απολογισμό των Αρχών του Δήμου Αλεξανδρούπολης: Έχουν καεί ολοσχερώς 2 ως 3 κατοικίες στο χωριό Πεύκα, 6 ή 7 στο Αετοχώρι, ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης, 2 σπίτια στον Μαΐστρο ενώ παραδόθηκαν στις φλόγες δεκάδες αποθήκες και μαντριά. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Αετοχωρίου.