Χαρμόσυνα νέα στον ζωολογικό κήπο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, μετά τη γέννηση της Σου, μίας από τις πιο σπάνιες αγριόγατες του κόσμου.

Χαρακτηριστικό της, τα ολοστρόγγυλα μάτια με τις ολοστρόγγυλες κόρες που δίνουν την εντύπωση ότι αντιμετωπίζουν τα πάντα με καχυποψία.

Ανήκει στο είδος «Μανούλ» ή αλλιώς «Πάλας», από το όνομα του ερευνητή που το ανακάλυψε.

Η Σου γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο της Αγίας Πετρούπολης και ήταν η πρώτη γέννηση «Μανούλ» σε αιχμαλωσία μετά από 16 χρόνια.

Πριν από λίγα χρόνια, στον κήπο του Νοβοσιμπίρσκ γεννήθηκαν έξι μικρά «Μανούλ» και το βίντεο έγινε αμέσως viral.

Λονδίνο

Την παράσταση, στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου,  κλέβει ο Νανγκ Φάγια.

Πρόκειται για ένα μικρό και ζωηρό ελεφαντάκι που έχει γίνει η ατραξιόν της αγέλης του, αφού όλη μέρα κυλιέται στο χώμα και τρέχει σαν πύραυλος.

Ο Νανγκ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους επισκέπτες και… μεγάλο πειραχτήρι, αφού συνεχώς μπερδεύεται στα πόδια της μαμάς του και δεν την αφήνει σε ησυχία.

Σαγκάη

Φίλος του Νανγκ θα μπορούσε να είναι ο Χε Φενγκ, το γιγαντιαίο Πάντα του ζωολογικού κήπου της Σαγκάης, που έκλεισε τα επτά χρόνια του και έφτασε στην ωριμότητα.

Παρά το γεγονός ότι το είδος του δε λατρεύει και πολύ τον ποδαρόδρομο, ο Χε Φενγκ είναι πολύ άτακτος και ενεργητικός.

Για τα γενέθλιά του, οι φροντιστές του κήπου τού ετοίμασαν μια γιορτή μπαμπού, με κυριότερη λιχουδιά μία τούρτα γενεθλίων πέντε επιπέδων από φρούτα και παγωμένο χυμό.

Ο Χε Φενγκ και το συνομήλικο πάντα, ο Ζινγκ Γκουάνγκ, σύντομα θα επιστρέψουν σε ερευνητικό κέντρο της κινεζικής ενδοχώρας μετά από τετραετή παραμονή στη Σαγκάη.