Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, εστάλη σε κατοίκους των χωριών Μελίας, Νίψας, Πεύκων και Λουτρού, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στη Αλεξανδρούπολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση αποτελείται από 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.

Στο μεταξύ, κλείνει αυτή τη στιγμή η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης, λόγω των πυκνών καπνών από τη μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη, θα διεξάγεται από την εθνική οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.