Αντιμέτωποι με απειλές αλλά και δημοσιοποίηση των στοιχείων τους βρίσκονται οι ένορκοι που απήγγειλαν τις κατηγορίες στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε μέσω των δικηγόρων του, αναβολή της δίκης μέχρι το 2026. Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές ενημερώνουν πως τα ονόματα και οι διευθύνσεις του ειδικού σώματος των ενόρκων έχουν μοιραστεί σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, μετά το κατηγορητήριο που εξέδωσε το σώμα των ενόρκων της κομητείας Φούλτον, πολλοί χρήστες της δεξιάς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Τραμπ «Truth Social», δημοσίευσαν τα ονόματα των ενόρκων, με έναν χρήστη να γράφει: «Κάποιος πρέπει να εξετάσει όλους αυτούς τους ενόρκους. Μπορώ να εγγυηθώ ότι όλοι τους έχουν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ Δ δίπλα στο όνομά τους!.». Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Ανυπομονώ για τη διασκέδαση που θα έχουν κάποιοι με τη λίστα των ενόρκων που διέρρευσε…», ανέφερε το πρακτορείο.

Στον αέρα όλα τα στοιχεία των ενόρκων – Τι αναφέρει η ανακοίνωση των Αρχών

Εν τω μεταξύ, το CNN ανέφερε ότι εκτός από τα ονόματα, φωτογραφίες, προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και διευθύνσεις κατοικιών που φαίνεται να ανήκουν στους ενόρκους έχουν διαμοιραστεί στο διαδίκτυο σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων φόρουμ υπέρ του Trump και ιστοσελίδων που έχουν συνδεθεί με εξτρεμιστικές επιθέσεις.

Στην ανακοίνωση της Πέμπτης, το γραφείο του σερίφη ανέφερε ότι οι ερευνητές του συνεργάζονται στενά με τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να εντοπίσουν την προέλευση των απειλών στην κομητεία Φούλτον και σε άλλες δικαιοδοσίες.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας το θέμα αυτό και συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας στην επιβολή του νόμου για να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε αξιόπιστη απειλή και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ατόμων που εκτέλεσαν το καθήκον τους ως πολίτες. Εάν κάποιος αντιληφθεί μια απειλή, παρακαλούμε να καλέσει αμέσως το 911 ή να επικοινωνήσει με το τοπικό αστυνομικό τμήμα», πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.

Δημόσιο αρχείο το κατηγορητήριο – Καταδίκασε τις απειλές ο Δικηγορικός Σύλλογος

Αν και οι διαδικασίες του σώματος ενόρκων ήταν μυστικές, τα μη επεξεργασμένα ονόματα των μελών του σώματος ενόρκων συμπεριλήφθηκαν στο κατηγορητήριο. Αυτή είναι η συνήθης πρακτική στη Τζόρτζια, εν μέρει επειδή δίνει στους κατηγορούμενους για εγκλήματα την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη σύνθεση του σώματος των ενόρκων. Το ίδιο το κατηγορητήριο είναι δημόσιο αρχείο.

Ο Αμερικανικός Δικηγορικός Σύλλογος καταδίκασε τις όποιες απειλές καθώς και την κοινοποίηση άλλων προσωπικών πληροφοριών για τους ενόρκους στο διαδίκτυο. «Τα πολιτικά σκεπτόμενα μέλη του σώματος ενόρκων της Τζόρτζια εκτέλεσαν το καθήκον τους για να υποστηρίξουν τη δημοκρατία μας», αναφέρει η ανακοίνωση της ένωσης. «Είναι ασυνείδητο να ανατρέπονται οι ζωές τους και να απειλείται η ασφάλειά τους επειδή είναι καλοί πολίτες».

Κύμα ρατσιστικών ύβρεων προς την εισαγγελέα Γουίλις

Από τη στιγμή που η εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, Φάνι Γουίλις, εξέδωσε το κατηγορητήριο με τις 41 κατηγορίες, έχει αντιμετωπίσει ένα κύμα ρατσιστικών ύβρεων στο διαδίκτυο.

Επίθεση δέχτηκε και από τον ίδιο τον Τραμπ, ο οποίος, χρησιμοποιώντας ένα ελάχιστα συγκαλυμμένο μήνυμα, παίζοντας με το γράμμα N, έγραψε στο Truth Social: «Ποτέ δεν κυνήγησαν αυτούς που νόθευαν τις εκλογές… Κυνήγησαν μόνο αυτούς που αγωνίστηκαν για να βρουν τους ΝΟΘΕΥΤΕΣ!».

Ανησυχία στις Αρχές λόγω έξαρσης της βίας – Οι απειλές του Τραμπ προς τις Αρχές

Πέραν των παραπάνω, οι Αρχές εξακολουθούν να ανησυχούν για την έξαρση της πολιτικής βίας σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή την εβδομάδα, μια γυναίκα από το Τέξας συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι απείλησε να σκοτώσει την Τάνια Τσάτκαν, την ομοσπονδιακή δικαστή που επιβλέπει την ποινική υπόθεση κατά του Τραμπ στην Ουάσινγκτον.

Η γυναίκα, που αναγνωρίστηκε ως η Abigail Jo Shry από το Τέξας, απείλησε επίσης να σκοτώσει τη Sheila Jackson Lee, μια Δημοκρατική εκπρόσωπο του Τέξας, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που εξέτασε το Associated Press.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Τραμπ έχει επίσης διατυπώσει απειλές προς τις Αρχές και τους αντιπάλους του εν μέσω των αυξανόμενων νομικών προβλημάτων του, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αν με κυνηγήσετε, θα σας κυνηγήσω εγώ».