Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της στο Ζάγκρεμπ και επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό στο πρώτο ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Πλέον καλείται να… τελειώσει τη δουλειά το ερχόμενο Σάββατο (19/8 και ώρα 21:45) μπροστά στον κόσμο της στην Αγία Σοφία.

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν αυτός που έκανε κίνηση ματ στο Μάξιμιρ και ενέπνευσε τους παίκτες του για την τελική επικράτηση επί των Κροατών. Ο Αργεντινός τεχνικός που εκτός από εξαιρετικός στις παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του ματς, είναι και καλός «ψυχολόγος», έχει ένα μεγάλο στοίχημα μπροστά του που θέλει να κερδίσει.

Αυτό δεν είναι άλλο από το να κρατήσει τους παίκτες του προσγειωμένους παρά τη νίκη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ήδη μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Κροατία και αφού συνεχάρη προσωπικά τους παίκτες του έναν έναν για την απόδοσή τους και την ανατροπή που κατάφεραν, έσπευσε να «τελειώσει» κάθε διάθεση για πανηγυρισμούς, τονίζοντας πως η πρόκριση ακόμα είναι ανοικτή και παίζεται το Σάββατο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ΑΕΚ επέστρεψε στην Αθήνα τα ξημερώματα της Τετάρτης και το ίδιο πρωί οι παίκτες βρέθηκαν στα Σπάτα, από τη μία για να συνεχιστεί η προετοιμασία των κιτρινόμαυρων και από την άλλη για να μην υπάρξει πνευματική χαλάρωση ενόψει της ρεβάνς.

Μιας ρεβάνς που είναι σίγουρο πως θα γίνει σε φορτισμένο κλίμα μετά τα όσα τραγικά έχουν προηγηθεί, με τον Αλμέιδα να θέλει οι παίκτες του να επηρεαστούν όσο το λιγότερο γίνεται από την ατμόσφαιρα και οποιαδήποτε άλλη απόπειρα πρόκλησης υπάρξει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ώστε να κλειδώσει και επίσημα η παρουσία της Ένωσης στα προκριματικά του Champions League.