Ζούσε στη σκιά του φόβου και της ντροπής για χρόνια, όμως κατάφερε να δικαιωθεί. Μια γυναίκα από το Τέξας, θύμα revenge porn από τον πρώην σύντροφό της, διηγείται την ιστορία που τη σημάδεψε.

Η Jane Doe είχε σχέση με τον Jamal Jackson Marques για τέσσερα χρόνια, όταν εκείνη αποφάσισε ότι ήθελε το 2021 να χωρίσουν.

Ο άντρας αποφάσισε να πάρει εκδίκηση, δημοσιεύοντας προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook, το Twitter, το Dropbox και το Pornhub.

«Κάθε μέρα ξυπνούσα, τσέκαρα τι ανέβαινε και προσπαθούσα να το αποτρέψω» δήλωσε το θύμα στο ABC 13. «Ήταν μια καταστροφική εμπειρία», είπε.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, η Jane Doe είχε συναινέσει να μοιραστεί ιδιωτικά μερικές προσωπικές φωτογραφίες με τον Jackson. Ωστόσο, είχε καταστήσει σαφές ότι δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν σε κανέναν άλλον.

Ωστόσο ο πρώην φίλος άρχισε να διανέμει παράνομα τις ιδιωτικές φωτογραφίες και τα βίντεο ανεβάζοντάς τα δημόσια σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, συχνά συνοδευόμενα από το όνομα και tη διεύθυνση κατοικίας της.

Ο Jackson προχώρησε περαιτέρω την παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής, συγκεντρώνοντας πρόσθετο υλικό συνδέοντας κρυφά στο σύστημα ασφαλείας του σπιτιού της μαμάς της Jane για να την κατασκοπεύει.

Ήθελε να την καταστρέψει

Τα δικαστικά έγγραφα, καθώς και οι παρατηρήσεις του δικηγόρου της στο ABC 13, έδειξαν ότι η Τζάκσον έκανε πολλά για να μοιραστεί το ιδιωτικό υλικό, δημιουργώντας ψεύτικα προφίλ σε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube.

Στη συνέχεια έστειλε μηνύματα και email που περιείχαν διευθύνσεις URL υπερσυνδέσμων στους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους της Jane Doe, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η Τζάκσον δημιούργησε επίσης έναν δημόσιο ιστότοπο με συνημμένο έναν φάκελο Dropbox, ο οποίος περιείχε προσωπικές εικόνες μαζί με μια σελίδα που την υποδύεται στο Pornhub.

Μάλιστα πρόσθεσε ετικέτες στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων του χώρου εργασίας και του γυμναστηρίου της Jane Doe στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατευθύνοντάς τους σε συνδέσμους που περιέχουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

«Ο σκοπός του είναι να την καταστρέψει», είπε ο δικηγόρος της γυναίκας.

Χωρίς να σταματάει πουθενά, ο Jackson απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της Jane, χρησιμοποιώντας τα χρήματά της για να πληρώνει το ενοίκιό του, ενώ την καλούσε και της έστελνε μηνύματα από ανώνυμους αριθμούς.

Το Τέξας αναγνώρισε ως κακούργημα την κοινοποίηση προσωπικών φωτογραφιών ή βίντεο κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του θύματος το 2015, ενώ ο νόμος ενημερώθηκε το 2019 για να συμπεριλάβει την πρόθεση να βλάψει το άτομο.

Η υπόθεση πήγε σε μια κριτική επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, η οποία χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά για να καταλήξει στην ετυμηγορία τους.

Η Jane έλαβε αποζημίωση 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια που είχαν ζητήσει οι δικηγόροι της, αλλά είναι απίθανο να λάβει τόσο πολλά.

Ανεξάρτητα από αυτό, ο δικηγόρος της ότι η απόφαση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: «μην τα βάζετε με τις γυναίκες του Τέξας».