Ένα 16χρονο κορίτσι συνελήφθη την Τρίτη (8/8) για το βίαιο περιστατικό με θύμα μία οικογένεια Ασιατών το οποίο εκτυλίχθηκε σε βαγόνι του μετρό της Νέας Υόρκης και καταγράφηκε από το κινητό επιβάτισσας.

Η έφηβη, της οποίας το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί λόγω του νεαρού της ηλικίας της, παραδόθηκε εχθές το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με την New York Post, το κορίτσι κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην 51χρονη Σου Γιανγκ μπροστά στις μικρές της κόρες και τον σύζυγό της, καθώς και στην 34χρονη Τζοάνα Λιν, την επιβάτισσα – αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού που ξεκίνησε να καταγράφει την επίθεση με το κινητό της, με την ελπίδα ότι τα κορίτσια θα σταματούσαν να παρενοχλούν την οικογένεια.

Αρχικά η Αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε δηλώσει ότι το περιστατικό ερευνάται από τη μονάδα εγκλημάτων μίσους, αφού η οικογένεια που δέχτηκε την επίθεση έχει ασιατική καταγωγή, όμως παραμένει ασαφές αν η έρευνα συνεχίζεται αφού και τα δύο θύματα είπαν πως «δεν πιστεύουν» ότι τα κορίτσια είχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Η 16χρονη και οι δύο φίλες της – που δεν αναζητούνται από την αστυνομία – άρχισαν να γελούν και να δείχνουν προς την οικογένεια καθώς κάθονταν απέναντί ​​τους στο βαγόνι.

Η μαμά των 11χρονων διδύμων είπε ότι άρχισε να γελάει μαζί τους για να προσπαθήσει να σταματήσει τους φαινομενικούς χλευασμούς τους, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να εξοργίσει την τριάδα των έφηβων κοριτσιών.

Τα κακαρίσματα τους μετατράπηκαν σε ύβρεις και απειλές που έκαναν άλλους επιβάτες να προσπαθήσουν να παρέμβουν καθώς τα κορίτσια σηκώθηκαν και στάθηκαν απειλητικά πάνω από την οικογένεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Η Λιν έβγαλε το τηλέφωνό της και άρχισε να καταγράφει το σκηνικό. Τότε η 16χρονη έσπευσε στο μέρος της και άρχισε να την γρονθοκοπεί πολλές φορές.

«Ένα από τα κορίτσια σηκώθηκε από τη θέση της, έτρεξε προς την Τζοάνα και άρχισε να της ρίχνει μπουνιές. Τη χτύπησε δύο ή τρεις φορές, νομίζω», είπε η Γιανγκ στη New York Post, εξηγώντας ότι εκείνη ήταν η στιγμή που αποφάσισε να σηκωθεί και να αντιδράσει.

Αφού παραμέρισε ένα άλλο κορίτσι που στεκόταν μπροστά της και της ούρλιαζε, προσπάθησε να φτάσει στην Λιν για να τη βοηθήσει αλλά τότε η 16χρονη έστρεψε την προσοχή της πάνω της.

«Μόλις την πλησίασα και την έπιασα από τους ώμους ήρθαν όλες κατά πάνω μου. Έκανα πίσω, αλλά το κορίτσι με το λευκό T-Shirt όρμηξε με με χτυπήσει. Μου γράπωσε τα μαλλιά και έκανα κι εγώ το ίδιο, προκειμένου να προστατέψω το πρόσωπό μου από την προσπάθειά της να με χτυπήσει».

Κατά την συμπλοκή, τα γυαλιά της 51χρονης έπεσαν στο πάτωμα και έσπασαν, ενώ προκλήθηκαν μώλωπες και στο χέρι της που «πιάστηκε» ανάμεσα σε δύο μεταλλικές χειρολαβές.

Επιβάτες του συρμού έτρεξαν να βοηθήσουν την Γιανγκ και την Λιν και μπήκαν ανάμεσα στην οικογένεια και τις έφηβες, για να σταματήσουν τον καβγά. Τα θύματα της επίθεσης κατέβηκαν στην επόμενη στάση.

Η 34χρονη που ξυλοκοπήθηκε από την 16χρονη για την παρέμβασή της δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι δεν το έχει μετανιώσει, και είπε ότι χαίρεται τουλάχιστον που η έφηβη παραδόθηκε στις Αρχές για να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Αισθάνομαι ανακούφιση που αποφάσισε να παραδοθεί. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα μου άρεσε αν ζητούσε συγγνώμη από εμένα και τη Σου Γιανγκ και αν έδινε την υπόσχεσή της ότι δεν θα ξαναφερόταν με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να λάβει τη βοήθεια και την καθοδήγηση που χρειάζεται για να βελτιωθεί».