Επιχείρηση διάσωσης για πέντε άτομα που επέβαιναν σε κανό-καγιάκ αλλά δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην ακτή λόγω των κυμάτων και των ισχυρών ανέμων έστησε το Λιμενικό στη Λευκάδα το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε χθες το απόγευμα από τον επόπτη ναυαγοσωστών ότι στην παραλία «Κάθισμα», όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ανέμους 7 μποφόρ, τέσσερα με πέντε κανό – καγιάκ βρίσκονταν περίπου 400 μέτρα από την ακτή και αδυνατούν να επιστρέψουν.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού καθώς και περιπολικό όχημα από ξηρά.

Μία σύλληψη

Πέντε άτομα περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Λευκάδας: Επρόκειτο για τετραμελή οικογένεια αλλοδαπών και τον αλλοδαπό οδηγό της ομάδας.

Κατά τη διερεύνηση από το Λιμεναρχείο Λευκάδας διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός οδηγός είχε εκμισθώσει τα κανό με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς να έχει έγκριση εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε ισχύ. Ο άνδρας συνελήφθη από την οικεία Λιμενική που διενεργεί την προανάκριση για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ., ενώ του επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις