Τρόμος επικράτησε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όταν μία αρκούδα δραπέτευσε από το κλουβί της στο χώρο των αποσκευών ενός ιρακινού αεροσκάφους, που επρόκειτο να αναχωρήσει.

Η Iraqi Airways είπε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για το συμβάν, καθώς το αεροσκάφος περίμενε να απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι την Παρασκευή, με προορισμό την Βαγδάτη.

Η πτήση καθυστέρησε περίπου μία ώρα καθώς οι Αρχές έστειλαν ειδικούς για να ναρκώσουν το ζώο και να το απομακρύνουν από το αεροπλάνο.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ διέταξε έρευνα προκειμένου να φανεί πώς κατάφερε η αρκούδα να το σκάσει από το κλουβί της.

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει στο μεταξύ ένα βίντεο με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους να ζητά συγγνώμη από τις επιβάτες για την καθυστέρηση της απογείωσης λόγω της απόδρασης της αρκούδας από το κλουβί της στο χώρο των αποσκευών.

Η Iraqi Airways υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες για τη μεταφορά της αρκούδας έγιναν σύμφωνα με το νόμο και τους κανόνες που έχει εγκρίνει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι η αρκούδα μεταφέρθηκε από τη Βαγδάτη στο Ντουμπάι, αλλά ένας αξιωματούχος της Iraqi Airways, μιλώντας ανώνυμα, επιβεβαίωσε ότι το ζώο μεταφερόταν στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Η ιδιοκτησία άγριων ζώων ως κατοικίδια – ειδικά στη Βαγδάτη – αποτελεί συχνό φαινόμενο μεταξύ των πλουσίων και οι αρχές αγωνίζονται να επιβάλουν νομικές διατάξεις για την προστασία τους.

Η αστυνομία της Βαγδάτης έχει απευθύνει στο πρόσφατο παρελθόν εκκλήσεις στους κατοίκους να συνδράμουν τις Αρχές στην προσπάθεια να αποτραπεί η απελευθέρωση άγριων ζώων στους δρόμους της ιρακινής πρωτεύουσας ή να καταλήξουν ως εξωτικά πιάτα σε εστιατόρια, καταγγέλλοντας τέτοια περιστατικά.