Δεν θα είναι εύκολη η αρχή για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη στον Καναδά. Οι δύο Έλληνες τενίστες αγωνίζονται την εβδομάδα που ακολουθεί σε Τορόντο και Μόντρεαλ τα οποία είναι κάτω από την αιγίδα του ίδιου τουρνουά.

Πριν από λίγες ώρες έμαθαν τους αντιπάλους τους στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, κλήρωση η οποία κρύβει κινδύνους και πολλές παγίδες.

Πιο αναλυτικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπει στο ταμπλό ως το νούμερο 4 και θα περάσει τον πρώτο γύρο με BYE. Στον δεύτερο γύρο ο Έλληνας πρωταθλητής θα βρει απέναντι του έναν εκ των Γκαέλ Μονφίς ή Κρίστοφερ Γιούμπανκς. Σε περίπτωση πρόκρισης του Αμερικανού, θα έχει την ευκαιρία να πάρει την ρεβάνς για την ήττα του στο Wimbledon.

Σε περίπτωση πρόκρισης του, ο Τσιτσιπάς πιθανώς να αντιμετωπίσει ξανά τον Μπόρνα Τσόριτς ή τον Σεμπάστιαν Κόρντα ή τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ενώ σε πιθανό προημιτελικό μπορεί να αντιμετωπίσει έναν εκ των Σίνερ, Μπερετίνι ή Οζέ Αλιασίμ.

Αν καταφέρει να φτάσει στον ημιτελικό θα έχει απέναντι του (βάσει ταμπλό) ή τον Κάρλος Αλκαράθ ή τον Χόλγκερ Ρούνε, ενώ παράλληλα στο απέναντι ταμπλό (από εκεί που θα βγει πιθανώς τελικός) είναι ο Μεντβέντεφ, ο Ρούντ, ο Ρούμπλεφ και ο Ζβέρεφ.

Στο ταμπλό των γυναικών η Μαρία Σάκκαρη θα μπει από νωρίς στα «βαθιά». Θα περάσει τον πρώτο γύρο με BYE, αλλά στον δεύτερο θα βρει απέναντι της την νικήτρια από την αναμέτρηση παίκτριας που θα προέρχεται από τα προκριματικά με την τρομερή τον τελευταίο καιρό, Ελίνα Σβιτολίνα.

Αν πάρει την πρόκριση θα παίξει εναντίον της Χαντάτ Μάια ή της Πάουλα Μπαντόσα, ενώ στον προημιτελικό θα βρει το νούμερο του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ. Σε ημιτελικό διασταυρώνεται με την Πεγκούλα και την Γκοφ, ενώ σε τελικό με Σαμπαλένκα, Ριμπάκινα, Κβίτοβα.