Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Βόλου το απόγευμα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές Νεάπολης και Αλυκών συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη δύο Έλληνες για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ethessalia, την Παρασκευή οι συλληφθέντες βρέθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών, καθώς και για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια.

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, 44χρονος οδηγός του οχήματος, κρίθηκε ένοχος για δύο αδικήματα (απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση), ενώ ο συνοδηγός του, 47 ετών, κρίθηκε αθώος.

Ο 44χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατοχή ναρκωτικών, διότι δήλωσε χρήστης.

Το χρονικό

Σύμφωνα πάντα με το ethessalia, λεπτομέρειες για το τι συνέβη είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι δύο δράστες κινούνταν με ΙΧ στην περιοχή της Νεάπολης, όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν σήμα στο όχημα να σταματήσει. Ο οδηγός ωστόσο αντί να επιβραδύνει, επιτάχυνε ενώ ακολούθησε μία κινηματογραφική καταδίωξη έως την περιοχή των Αλυκών.

Αποτέλεσμα της καταδίωξης ήταν να εμβολίσουν μερικώς το όχημα της αστυνομίας οι δράστες, μετά από επικίνδυνο ελιγμό, και να του προκαλέσουν μικρές υλικές ζημιές.

Οι δράστες οδηγούσαν με μεγάλη ταχύτητα, κινήθηκαν προς τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής και κατευθύνθηκαν μέσα σε κατοικημένη περιοχή στις Αλυκές.

Οι δράστες εγκατέλειψαν μέσα στην οικιστική ζώνη το όχημα, ωστόσο οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν ενώ εντόπισαν μία μικρή ποσότητα ηρωίνης και χαρτάκια με υπολείμματα ηρωίνης, εντοπίζοντας σε κοντινή απόσταση τον έναν εξ αυτών.

Οι αστυνομικοί της ΟΚΠΕ, έθεσαν το σημείο υπό επιτήρηση τα ξημερώματα, συνέλαβαν και τον δεύτερο ύποπτο έπειτα από παρακολούθηση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες του ΙΧ έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για σωρεία αδικημάτων, ενώ αστυνομικός, όπως επισημαίνει το ethessalia, ανέφερε στην κατάθεσή του πως, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι δύο συλληφθέντες πετούσαν χαρτάκια και νάιλον από το αυτοκίνητο, ενώ πέρασαν δύο κόκκινα φανάρια και κινούνταν για αρκετή ώρα ανάποδα σε μονόδρομο.

Στη συνέχεια οι δύο δράστες διέφυγαν πεζοί, αφού πρώτα στάθμευσαν το ΙΧ τους σε κοντινή περιοχή και έβγαλαν το εμπόρευμα από το εσωτερικό του.

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και κοκαΐνης

Στο όχημα των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και υπολειμμάτων ηρωίνης, ενώ, επιπλέον, στην κατοχή του οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,36 γραμμαρίων.

Ο 44χρονος οδηγός παραδέχθηκε ότι σε αυτόν άνηκε η ποσότητα των 0,94 γραμμαρίων ηρωίνης, την επικίνδυνη οδήγηση και πρόσθεσε ότι παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ο συνοδηγός ισχυρίστηκε ότι πέταξε δύο μπουκάλια από το ΙΧ, ενώ δεν είχε ναρκωτικά στην κατοχή του και δεν οδηγούσε αυτός το όχημα στην καταδίωξη.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το ethessalia και τις πληροφορίες του, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 44χρονου και για τις τρεις πράξεις και απαλλαγή του 47χρονου, ενώ η πρόεδρος ανακοινώνοντας την ποινή και απευθυνόμενη στον καταδικασθέντα, του συνέστησε να προσέχει και να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης.