Οι ελληνικές ομάδες προχωράνε με απόλυτη επιτυχία μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου σε Champions League και Europa Conference League. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ ο Άρης και ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό του Europa Conference.

Την εβδομάδα που έρχεται μπαίνουν στη «μάχη» και ο Ολυμπιακός (Europa League) με την ΑΕΚ (Champions League), ενώ τη Δευτέρα θα μάθουν τους αντιπάλους τους μέχρι και στα Play off και θα γνωρίζουν το μονοπάτι για να μπουν στους ομίλους εφόσον τα καταφέρουν και προκριθούν.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τη Χάιντουκ και πρέπει να περάσει το εμπόδιο της, τη στιγμή που ο Άρης περιμένει την ουκρανική Ντιναμό Κιέβου στο τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Σε περίπτωση πρόκρισης τότε αμφότερες θα βρεθούν στη φάση των play-offs, ενώ στην ίδια κλήρωση θα μπει και ο Ολυμπιακός εφόσον δεν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκενκ στο Europa League.

Συνολικά στην κλήρωση της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα μπουν Ολυμπιακός, Άρης και ΠΑΟΚ, ενώ για διαφορετικούς λόγους ο καθένας θα είναι ισχυροί και άρα θεωρητικά θα έχουν μια πιο βατή κλήρωση.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι:

Λεχ Πόζναν – Σπάρτακ Τρνάβα

Οσασούνα

Ραπίντ Βιέννης – Ντέμπρετσεν ή Αλασκερτ

Χάποελ Μπερ-Σεβά – Λέφσκι Σόφιας

Χιμπέρνιαν – Λουκέρνη

Ντίλα Γκόρι – ΑΠΟΕΛ

Μπεσίκτας – Νέφτσι Μπακού

Τβέντε – Ρίγα

Β36 Τόρσαβν – Ριέκα

Αρόουκα – Μπραν

Γκιμαράες ή Τσέλιε – Νέμαν Γκρόντνο

Στεάουα – Νόρτζελαντ

Λέγκια Βαρσοβίας – Αούστρια Βιέννης

Ρόζενμποργκ – Χαρτς

Τομπόλ Κοστανάι – Ντέρι Σίτι

Άδανα Ντεμίρσπορ – Όσιεκ

Σέπσι – Ακτόμπε