Μετά από 18 χρόνια γάμου, ο Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε μέσω instagram ότι πρόκειται να λάβει διαζύγιο με την 48 χρονη σύζυγό του. Το ειδύλλιο Τζαστίν – Σοφί Γκρεγκουάρ ξεκίνησε το 2003. Οι δύο νέοι ήρθαν κοντά σε έναν φιλανθρωπικό χορό στο Μόντρεαλ. Ακολούθησε ο γάμος δύο χρόνια αργότερα και 18 χρόνια έγγαμου βίου.

Παρά ταύτα ο χωρισμός τους δεν ήταν ξαφνικός. Αν και στην αρχή, η σύζυγος του Καναδού πρωθυπουργού είχε ενεργό ρόλο στη δημόσια ζωή, σταδιακά η συμμετοχή αυτή μειώθηκε μέχρι που τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ κατέγραφαν την απουσία της. Με εξαίρεση το κοινό ταξίδι στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Η ανάρτηση του χωρισμού στο Instagram

To ζεύγος αποφάσισε να ανακοινώσει την απόφασή του για τον χωρισμό μέσω του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

«Καλησπέρα σε όλους, η Σοφί κι εγώ θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι ύστερα από δύσκολες συζητήσεις, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία. Θα παραμείνουμε όμως οικογένεια, με βαθιά αγάπη και εκτίμηση ο ένας για τον άλλον, κάτι που έχουμε χτίσει και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε. Για το καλό των παιδιών μας, παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστούμε».

Αναχωρούν για διακοπές με τα παιδιά τους – Δύσκολη στιγμή για τον Τριντό

Από την άλλη, το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι Τζάστιν και Σοφί έχουν ήδη υπογράψει νομική συμφωνία. “Εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι έχουν γίνει όλα τα νομικά και ηθικά βήματα σε ό,τι αφορά την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, έγινε γνωστό ότι αναχωρούν για κοινές διακοπές, με τα τρία τους παιδιά φυσικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο χωρισμός βρίσκει τον Τζάστιν Τριντό σε μία δύσκολη στιγμή. Το κόμμα του δυσκολεύεται στις δημοσκοπήσεις και ο ίδιος πρόσφατα προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Είναι, όμως, αποφασισμένος να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στην ηγεσία του Καναδά.

Πολλά τα διαζύγια στην οικογένεια

Η μητέρα του Καναδού πρωθυπουργού, Μάργκαρετ Σίνκλερ χώρισε με τον πατέρα του, Πιερ Ελλιό Τριντό, όταν ο Τριντό ήταν μόλις 5 ετών. Αν και ο ίδιος θεωρείτο παιδί της μαμάς, μεγάλωσε με τον πατέρα του. Από την άλλη, η μητέρα του απολάμβανε τη ζωή της.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νεαρού τότε Τζάστιν ήταν το 1998 στον επικήδειο του αδερφού του, ο οποίος είχε πάει για σκι, αλλά χάθηκε σε έναν παγετώνα. Το αστέρι του έλαμψε σε μία δύσκολη στιγμή για την οικογένειά του. Τα όσα ακολούθησαν ήταν σε μεγάλο βαθμό δημόσια πλέον ιστορία.