Ως πιθανό έγκλημα μίσους ερευνά η αστυνομία τη δολοφονία ενός 28χρονου άνδρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε βενζινάδικο της πόλης. Ήδη αναζητά έναν 17χρονο για τον θάνατο του O’Shae Sibley.

Σύμφωνα με το CNN, ο O’Shae Sibley βρισκόταν σε βενζινάδικο με φίλους και χόρευε ένα τραγούδι της Beyonce, όταν ξαφνικά τους προσέγγισε μια ομάδα ανδρών, που άρχισε να τους βρίζει και να τους προσβάλλει. Οι προσβολές, που είχαν να κάνουν κυρίως με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων στην παρέα του Sibley, οδήγησαν τελικά σε συμπλοκή, σύμφωνα με τον Otis Pena, φίλο του θύματος.

Ο Pena, που είδε το περιστατικό, είπε ότι η λογομαχία κλιμακώθηκε και ένας άνδρας μαχαίρωσε τον Sibley. Ο Pena προσπάθησε να βοηθήσει τον φίλο του ασκώντας πίεση στην πληγή του. Ο Sibley μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Sibley ήταν επαγγελματίας χορευτής που είχε συμμετάσχει σε πολλά βίντεο κλιπ και συμμετείχε σε παραστάσεις στο φημισμένο Lincoln Center for the Performing Arts της Νέας Υόρκης.

«Η οργάνωση Ailey θρηνεί τον τραγικό θάνατο του O’Shae Sibley, μετά από επίθεση έξω από ένα βενζινάδικο στο Μπρούκλιν το βράδυ του Σαββάτου», ανέφερε σε δήλωση τη Δευτέρα το στούντιο χορού του Αμερικανικού Ιδρύματος Χορού Alvin Ailey, Ailey Extension.

Ο Brad Hoylman-Sigal, γερουσιαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του χαρισματικού Sibley σε ανάρτησή του την περασμένη Δευτέρα. «Παρά τα όσα προσπαθούν να πετύχουν οι ομοφοβικοί, η χαρά ενός gay ατόμου δεν είναι έγκλημα. Οι επιθέσεις όμως που πηγάζουν από το μίσος είναι», έγραφε ο ομοφυλόφιλος γερουσιαστής.