Ξεκινάει η διαδικασία για την τοποθέτηση ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας, με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η κατασκευή νέων κεκλιμένων επιπέδων για την πρόσβαση στα σχολικά κτίρια και στη δημιουργία νέων χώρων υγιεινής ΑμεΑ είτε στην ανακατασκευή των υφιστάμενων. Πιο συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνονται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την κατασκευή ραμπών ΑμεΑ και για την ανακατασκευή WC ΑμεΑ.

Οι επεμβάσεις θα αφορούν και την κατασκευή ραμπών για την κυκλοφορία από το δρόμο στο πεζοδρόμιο αλλά και εσωτερικά του αύλειου χώρου για την προσέγγιση της κεντρικής εισόδου του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος σε σχετική του δήλωση μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής: «Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στις υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες».