Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως σκύλος έκανε ένας Ιάπωνας, ο οποίος ξόδεψε 13.500 ευρώ για να αγοράσει την πιο ρεαλιστική στολή σκύλου, ράτσας border collie προκειμένου να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο, να ζει ως τετράποδο και να απολαμβάνει τα χάδια στην κοιλιά.

Ο άντρας με το ψευδώνυμο Τόκο αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να βγει στους δρόμους και να μοιραστεί την επίτευξη του ονείρου του και με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο κανάλι του στο YouTube με τίτλο «Θέλω να γίνω ζώο» είχε δημοσιεύει πριν λίγους μήνες ένα βίντεο όπου τον βλέπουμε να παίζει σε μια αυλή σπιτιού πεσμένος στα τέσσερα και να εκτελεί διάφορα κόλπα με αντάλλαγμα λιχουδιές.

Τώρα τον βλέπουμε παρέα με τη συνοδό του να απολαμβάνει τη βόλτα του σαν ένας κανονικός σκύλος. Περπατάει σε πάρκο με λουρί, μυρίζει άλλα σκυλιά και κυλιέται στο έδαφος.

Η εμφάνισή του προσέλκυσε το ενδιαφέρον και την περιέργεια πολλών περαστικών αλλά και τετράποδων, όπως μπορεί να δει κανείς στα πλάνα.

«Έγινα collie, εκπληρώνοντας ένα όνειρο που είχα από παιδί» αναφέρουν οι υπότιτλοι στο ξεκίνημα του βίντεο, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές.

Σε ένα άλλο βίντεο εξηγεί, με τη βοήθεια υποτίτλων, ότι είχε πάντοτε την επιθυμία να ζήσει ως ζώο, και γι’ αυτό επέλεξε να επενδύσει σε μια στολή σκύλου. Όπως επισημαίνει, ο λόγος που κρύβει την ταυτότητά του ως άνθρωπος και δεν δείχνει το πρόσωπό του είναι επειδή δεν θέλει να τον κρίνει ο κοινωνικός του περίγυρος.

«Θυμάστε που όταν ήμασταν μικροί γράφαμε στο σχολείο τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε; Εγώ πάντα έλεγα σκύλος και τα κατάφερα!» δηλώνει.

Η ιαπωνική εταιρεία Zeppet, που κατασκευάζει στολές για διαφημιστικά σποτ και ταινίες, χρειάστηκε 40 ημέρες για να δημιουργήσει τη ρεαλιστική στολή του Ιάπωνα, που κόστισε πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ.